A „Magunkért-Egymásért Civil Egyesület” szervezésében megtartott „Foltvarró-, fafaragó- és kézimunka kiállítást” május 6–11. között tekinthették meg az érdeklődők a szentetornyai közösségi házban.

- hirdetés -

Csordás Mihály egyesületi elnöktől megtudtuk, a kiállítást mintegy 500-an látogatták meg,  elismerő szavakban sem volt hiány a gyönyörű munkákat megtekintők részéről.

A hímzett kézimunkák, asztalterítők, falidíszek mellett gobelinek, dísztáskák és ebben az évben faragott tárgyak is ékesítették a kiállítótermet. A Padlás Múzeum jóvoltából megcsodálhatták a régi Orosháza belvárosának makettjét, Berkó Sándor rákóczitelepi fafaragó pedig különleges formavilágú alkotásait hozta el a kiállításra.

A foltvarrók is bemutatták munkáikat (Fotó: Nagy László)
A foltvarrók is bemutatták munkáikat (Fotó: Nagy László)

Az egyesület május 11-ére, a kiállítás zárónapjára szervezte meg a „Magyar nóta estet”. A jókedvről a székkutasi Labozár Antal és zenekara gondoskodott. A késő éjszakába nyúló nótaest igen jó hangulatban telt, az előadókat vastapssal jutalmazták.

A „Magunkért-Egymásért Civil Egyesület” köszönetét fejezi ki a szép estéért a zenekarnak és a vendégeknek is. A nagy sikerre való tekintettel az egyesület a jövő évben is szeretné megrendezni a kiállítást és a nótaestet is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.