- hirdetés -

Kunmadarasról érkezik az új lelkipásztor és az iskolalelkész.

Miután Kovács Árpád orosházi református lelkész január 1-jén lemondott állásáról, az egyház esperese új pályázatot írt ki annak betöltésére. Az átmeneti időszakban Hajdú Andrea csorvási lelkészt bízták meg a lelkészi teendők ellátásával.

– A pályázatra ketten jelentkeztek. Hajdu Andrea, aki jelenleg az orosházi gyülekezet helyettes lelkésze, és Szalkay Róbert kunmadarasi lelkész. A pályázatokat egy bizottság bírálta el, és mindkettejüket alkalmasnak találta, így jelöltek lettek – mondta el Pergely Olga az orosházi egyházközség gondnoka.

A lelkészválasztó közgyűlést május 5-én tartották, ahol a 101 választásra jogosult gyülekezeti tagból 81-en szavaztak titkosan.
– Szalkay Róbert 45 szavazattal kapott többséget, Hajdu Andreára 36-an voksoltak. Ha a határidőn belül fellebbezés, kifogás nem érkezik, akkor lesz érvényes a választás. A most többséget kapó új lelkész felesége, Szalkay Róbertné, Marton Erzsébet lesz a Református iskola lelkésze. A lelkészházaspár négy gyermekével legkorábban július elején költözhet Orosházára – ismertette Pergely Olga.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.