- hirdetés -

Rengeteg program, jótékonysági esemény volt az elmúlt egy évben, két Rotarys pedig kitüntetést kapott.

A 2004-ben újraalakult Rotary Club Orosháza évfordulós, úgynevezett charter-ünnepségét tartották április 27-én a művelődési központban. A rendezvényen a klub tagjai és partnereik mellett részt vett Dr. Ungvári Zsigmond jelenleg regnáló kormányzó, Dr. Kovács Imre az önálló magyar district első kormányzója, az orosházi klub tiszteletbeli tagja, valamint Berend Richárd a 1911-es számú magyar district Etikai Bizottságának elnöke, a Bölcsek Tanácsának tagja.

A Rotary klubnál évente választanak elnököt. Jelenleg Polyák János tölti be ezt a tisztséget júliusig, ő összegezte az elmúlt időszakot.

Idén is elkészült a Rotary falinaptár, sorrendben a kilencedik, amin ez alkalommal Orosházát mutattuk be madártávlatból. Az eladásokból befolyt összeg jótékonysági célokat szolgál. Szintén évek óta visszatérő eseménnyé vált a városban a „Megelőzési napja” – Dokudráma fiataloknak, mikor is egy szimulációs játék keretében a drog- és alkoholfogyasztás következményeinek bemutatása történik. Mintegy 500, Orosházáról és a kistérségből érkezett harmadikos, negyedikes középiskolás nézte végig, ahogy a Dózsa György utcára befutnak a tűzoltók, mentősök és rendőrök, hogy egy súlyos baleset sérültjein segítsenek. A szituáció ugyan megjátszott, de a mentésben részt vevők pontosan úgy dolgoztak, ahogy azt élesben teszik. A február elején rendezett Rotary Bál a szórakozás mellett a jótékonykodás elősegítésében is élen jár, az est bevételét a III. Orosházi Rotary Gyermektábor finanszírozására fordítjuk. Tavaly Gellértegyházán 45 nehéz körülmények között élő gyermek táborozott a város általános iskoláiból. Az idei év kiemelkedő projektje a „Tapintható Láthatatlan” dombormű kivitelezése és felállítása a város főterén. A vakok és gyengénlátók tájékozódását segítő térplasztika kiemelkedő jelentőségű. A város vezetésével együttműködve, közadakozásból jön létre a dombormű – mondta el Polyák János.

Ezt követően a kormányzó is értékelte, az ország egyik kiemelkedően működő klubjának munkáját, majd e teljesítmény elismeréseként két klubtag, Laczi Sándor fundation-felelős és Szitó Imre kincstárnok a Rotary szervezet legmagasabb kitüntetését, a Paul Harris díjat vehette át. Új tagot is avatott a klub Dr. Deák György ügyvéd személyében, aki a tagok előtt ünnepélyesen letette a fogadalmat.

Végezetül a következő év elnökségének tagjai, köztük Lászik Gábor következő elnök jelképesen átvették a feladatokat a leköszönő funkcionáriusoktól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.