- hirdetés -

Képzésekre, fejlesztésre nyert jelentős összeget a kistérségi társulás. 

Az orosházi kistérség társulása 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, a jelentős pályázati forrás legnagyobb részét képzésekre fordítják – jelentette be dr. Dancsó József, a kistérségi társulás elnöke kedden. Tavaly adták be a pályázatot, mely a 2012. március elsejével létrejött Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálata munkatársainak szakmai továbbképzését, az informatikai rendszer fejlesztését szolgálja, valamint a két alapszolgáltatás közötti együttműködést segítse – tette hozzá az elnök.

Szegi Kata, dr. Dancsó József és Fejes Róbertné a sajtótájékoztatón (Fotó: Melega Krisztina)
Szegi Kata, dr. Dancsó József és Fejes Róbertné a sajtótájékoztatón (Fotó: Melega Krisztina)

A kistérség tíz településén szolgálatot teljesítő gyermekjóléti központ és családsegítő szolgálat 34 munkatársa vehet részt képzéseken májustól egy éven át – tudtuk meg Fejes Róbertnétől. A kistérségi tanácsadó hozzátette, kiépül egy olyan kistérségi szinten működő informatikai rendszer is, mely az adminisztráció terén jelent majd nagy segítséget a szolgálatnak.

Szegi Kata, a gyerekjóléti központ és családsegítő szolgálat vezetője kiemelte, a szakmai készségek, képességek fejlesztésére irányuló tréningek keretében a szociális területen dolgozó szakemberek többek között konfliktuskezelést, gyerekrajz elemzést tanulnak, de segítséget kapnak az esetmegbeszélésekhez is. A pályázat részét képezi a szervezetfejlesztési tanácsadás, hatékonyságvizsgálat, és módszertani eszköztár kidolgozása is. A forrásból a legelavultabb irodabútorokat is lecserélik, erre egymillió forint jut.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.