- hirdetés -

Az orosházi színjátszók két ezüst, a Székács iskola bábosai bronz minősítést szereztek. A színjátszók közül a Kicsik továbbjutottak a regionális találkozóra.

A szombati megyei döntőből a regionális találkozóra jutottak tovább a művelődési központ Piruett színjátszói közül a „Kicsik”, akik három megye 12 legjobbja között mutatkozhatnak be Szegeden, a XXII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó keretében, a következő fordulóban.

A művelődési ház másik csoportja, a Piruett nagyjai is sikerrel szerepeltek a hétvégi megmérettetésen. Mindkét csoport ezüst minősítést kapott, a Kicsik viszont újra eljátszhatják a zsűri előtt Benedek Elek Prücsök című meséjének dramatizált változatát. A nagyok Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő meséinek Költői versenyét adták elő.

A csoportok a Kultúrlurkók pályázat keretében vesznek részt a színjátszó szakkör foglalkozásain, Baranyainé Imre Julianna drámapedagógus vezetésével.

A színjátszók közül a Kicsik az ezüst mellett továbbléptek (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit, Palotás Rajmund
A színjátszók közül a Kicsik az ezüst mellett továbbléptek
(klikk a képre) Fotók: Rajki Judit, Palotás Rajmund

Békés megye 12 produkciója állt színpadra, a vendéglátók mellett Békéscsaba, Mezőberény, Dévaványa, Szeghalom és Vésztő képviseltette magát. A zsűri, Kovács Edit, Domján Edit-díjas színművész, Perényi Balázs és Egervári György drámapedagógus-rendezők erős mezőnynek mondták a szombatit, amelyben mindenki joggal érdemelte meg a minősítést (amit nem kötelező adni). Három arany mögött öt ezüst és négy bronz minősítést értek el a gyerekcsoportok, amelyek korosztályban is olykor elég vegyesek voltak, alsó és felső tagozatosok együtt játszottak a mesefeldolgozásokban, életjátékokban.

A Székács evangélikus iskola bábosai bronz minősítést kaptak a szintén itt tartott XX. Országos Gyermekbábos Fesztivál megyei döntőjében, Kaczkó Rita és Juhászné Stréling Judit vezetésével. A Székács Vidám Szívei jó tapasztalatszerzésnek tartották a megmérettetést, a fiatal csapat a közelmúltban a fővárosban kapott szép elismerést.

 

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.