- hirdetés -

Mészáros Máté, a Szombat Esti Láz táncosa és az Orosházán működő tánciskolák zöme is színpadra lépett.

Minden a tánc körül forgott április 29-én, ugyanis 1980-as évek elejétől ezen a napon ünnepeljük a tánc világnapját. Workshopok keretében egész nap táncolhattak kicsik és nagyon, kezdők és haladók. Az órák neves és profi táncosok vezetésével zajlottak, a résztvevők kipróbálhatták a társastáncot, a néptáncot, a moderntáncot, a balettet, a hip-hoppot és a breaket.

130429_tancgala
A klasszikus és a modern is repertoáron volt
(Fotó: Losonczi Dávid)

Este gálával zárták a napot, ahol a meghívott vendégek mellett a város táncosai és tánccsoportjai vitték színpadra műsorukat, mintegy három órán keresztül gyönyörködtetve a közönséget.

A fő szervező, Keresztesné Deák Andrea táncpedagógus célja az volt, hogy az érdeklődők a táncstílusok széles skálájáról választhassanak.

A gálán bemutatkozott tánccsoportok:

Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény moderntánc és társastánc tanszaka, a Harangos Néptáncegyüttes, NRG tánciskola, Redance hip-hop crew, Semiramis Orientális Tánciskola, Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kaláris Gyermekcsoportja, Református Két Tanítási nyelvű Általános Iskola.

Az esti gáláról készítettünk Neked egy összeállítást, amiben Mészáros Máté jó tanáccsal látja el az urakat, mesélnek a gyerekek és természetesen rengeteg táncot mutatunk. Nézd meg a videót!

A rendezvény Orosháza Város Önkormányzatának támogatásával, a KreART Művészeti Egyesület és a Petőfi Művelődési Központ szervezésében valósult meg. 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.