- hirdetés -

A helyi ellenzék úgy véli, a térségben is a Fideszhez köthető személyek nyertek dohánybolt üzemeltetési jogot.

– Az egy héttel ezelőtti eredményhirdetés óta országos botránnyá dagadt a trafikügy. A koncessziók nyerteseiről sorra derül ki, valamilyen módon kötődnek a kormánypárthoz, és ez alól Orosháza sem kivétel, a helyi közéletet is megérintette a “trafikmutyi” – vélte Fetser János MSZP-s frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, a háború után jellemzően árvák, özvegyek, az utóbbi években pedig mozgássérültek üzemeltethettek trafikot, most azonban szerinte kormánypárt közeli érdekcsoportok kezére játszották ezt a monopóliumot. – Jól átgondolt kormánypárti mutyi, amit az is alátámaszt, hogy a kormánypárt titkosítani akarja a pályázati adatokat – bírálta élesen az Orbán-kabinetet Fetser, remélve, hogy a bűnüldöző szervek a már megtörtént feljelentések után alaposan kivizsgálják az eseteket.

– Reméljük, hogy nem a helyi Fidesz frakció és nem a fideszes pusztaottlakai polgármester döntötte el, hogy ezen a pályázaton ki nyer. Itt nem barátokról és ismerősökről van szó, hanem 90 %-ban tetten érhető fideszes kapcsolatokról – fogalmazott Fetser János. – Ha ilyen mutyikba mennek bele a helyi fideszes képviselők is, akkor alkalmatlanok arra, hogy a települést vezessék.

Orosházán 15 dohánybolt nyithat július 1-jétől, a jogosultságot tizenegy fő nyerte el – erről korábban itt írtunk, a nyilvános lista pedig itt található.

A sajtótájékoztatóra az Orosházi Fidesz Elnöksége reagált közleményben.

„Fetser János szavaiból kiderül, hogy a szocialisták azért tiltakoznak a trafikkoncessziók kiosztása ellen, mert egyetlen ismerősük sem nyert, pedig megítélésük szerint az ő pályázataik szintén nagyon jók voltak. És arra vajon jól emlékszünk-e Fetser úr, hogy az Ön menye véletlenül éppen azon a területen vásárolt ingatlant, ahol aztán rövid időn belül felépült a TESCO?”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.