- hirdetés -

Fogytán az időd vagy a türelmed és nem akarsz több hetet várni, míg végre kizöldül kerted? Gyors és egyszerű megoldást nyújthat a gyepszőnyeg, mely azonnal látványossá és használhatóvá varázsolja a kertet (x).

A gyepszőnyeg egyik nagy hátrányának sokan az árát tartják a fűmaggal történő füvesítéssel szemben. Összehasonlítottuk a kettőt, miért érdemes még is ezt a módszert választani a lakóövezet szépítésére, hiszen számtalan előnye mellett hosszútávon is megtérül befektetésed.

A gyepszőnyeg gyorsan a helyére kerül
A gyepszőnyeg gyorsan a helyére kerül

Kisebb területekre, vagy szembeszökő helyen sokkal inkább ezt ajánlják, hiszen szakemberek segítségével gyorsan és látványosan varázsolhatsz zöld övezetet a kívánt terepre. Mindkét módszerre igaz, hogy csak jó állapotú talajjal érhető el esztétikus és egészséges pázsit.

Jó minőségű, egyenletes gyepszőnyeget akár az Oázis Kertészetben is választhatsz. A fűmagok minősége bizonytalan, az egyenletesség elérése pedig hosszú folyamat eredménye.

Előbbi bármikor leteríthető, még gyomlálni sem kell, csupán rendszeres öntözést és nyírást igényel. Fűmagot ellenben csak augusztus végétől szeptember végéig ideális vetni, és jellemzően problémás, hisz egy nagyobb időjárási esemény után kezdheted elölről az egészet (a magvakat kimoshatja az eső, vagy elfújhatja a szél).

A szőnyeg elhelyezése után szinte azonnal teljes értékű a gyep, a gyökerek egy-két hét alatt rögzülnek. Miután a gyepiskolában felszedték, két napon belül ismét le kell rakni, hogy ne száradjon ki, ezt követően természetesen locsolnod kell gyepedet. Két-három hét után akár intenzíven használhatod. Érdemes vakond hálót elhelyezni a szőnyeg alá, így szép marad a pázsit.

Az orosházi Oázis Kertészetben szakértői segítséget is kapsz a gyepszőnyegekkel kapcsolatban, jó tanácsokkal, tippekkel, ötletekkel várnak.
Cím: 5900 Orosháza, Székács József u. 61.
Telefon: +36 30 205 1401
Email: korall@invitel.hu
honlap: www.oazis.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.