- hirdetés -

Ismered a kardamont? Indiában már az ősi időkben is fogyasztották, ma pedig már elérhető Orosházán is. Ha különlegességekre vágysz, a Korallbogyóban megtalálod.

Kardia, azaz szív és amomum, azaz fűszer – e két szó összetétele jelenti azt, a szív fűszere. A növényt többnyire kardamom vagy kardamon néven ismerjük. A gyömbérfélék családjába tartozik, a 2-3 méteres fa termését használjuk ízesítésre. A világoszöld termésben 15-20 darab kámforos, enyhén citrusos ízű magot találunk, és kiváló süteményekhez, teához, kávéhoz, de forrócsokihoz vagy különleges szószokhoz is használhatjuk.

Különlegességeket (is) kínál az Oázis

A különlegességekre helyezi a hangsúlyt az orosházi Korallbogyó üzlet, melynek kínálatában a kardamon is megtalálható. Színes palettával készültek az ünnepváró időszakra is, középpontban továbbra is a vásárlók igényeivel és a minőségi, tartósítószer- és mesterséges adalékanyag-mentes termékekkel. Friss zöldségek, gyümölcsök, biotermékek, különleges teák, olasz tészták, fűszerek, édességek. Sok-sok ízletes finomság adott a karácsonyi ünnepekhez is.

– A legfőbb célunk a vásárlók maximális kiszolgálása. Mondják el, mit szeretnének, és mi igyekszünk beszerezni. Emellett továbbra is a különlegességeket szeretnénk pótolni, kulinárisabb termékeket kínálni az év legszebb ünnepére készülődve is – emelte ki Stadler Erik tulajdonos.

És hogy kedvet is csináljunk, íme egy könnyű, gyors karácsonyi süteményrecept, melyet kardamonnal még finomabbá tehetünk.

Karácsonyi keksz
Hozzávalók: 75 g puha vaj, 200 g cukor, 300 g liszt, 1 nagy tojás, 1/4 kk só, 1/2 citrom leve és lereszelt héja, 2 kk méz, 2 cm reszelt friss gyömbér (vagy 1 kk őrölt), 1/2 kk őrölt kardamom. Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk. Fóliába tekerve legalább 2 órát pihentetjük a hűtőben. Lisztezett deszkán kb. 1/2 cm-esre nyújtjuk, és mézeskalács formákkal kiszaggatjuk. Mandulával, aszalt gyümölcsökkel díszíthetjük sütés előtt. Sütőben megsütjük. Fémdobozban sokáig eláll.

Korallbogyó zöldség, gyümölcs és delikátesz üzlet – 5900, Orosháza, Székács József u. 61. E-mail: korall@invitel.hu, és megtalálod őket Facebookon is

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.