- hirdetés -

Ha még nem, adunk pár ötletet és tippet. Néhány alapvető kellék és egy kis elszántság kell, az Oázisban segítenek neked. Vágj bele!

Idén december 2-ára esik Advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg az első gyertyát. Az ünnepvárás időszakában egy különleges, saját készítésű koszorúval is megörvendeztetheted magad és szeretteidet. Egyedi ünnepi kelléked lesz, ráadásul még spórolhatsz is.

Kellékek az adventi koszorúhoz

Az adventi koszorú alapja lehet szalmafonat, gyékény, de akár hungarocell is, erre kell az örökzöld ágakat felerősíteni. A fenyő mellett használhatsz különböző bogyós ágakat, borostyánt, babérmeggyet, melyeket dróttal erősíts fel az alapra. Ha az örökzöldek befedték az egész alapot, jöhetnek a dekorációs elemek és a gyertyák.

Utóbbiakat legegyszerűbb a koszorúba szúrható gyertyatartóval elhelyezni. Figyelj arra is, hogy a gyertyaláng sokáig töltse meg ünnepi fénnyel otthonodat, így túl kicsit és túl vékonyat se válassz!
Az adventi koszorúnál is csak a képzelet szab határ, helyezhetsz rá a hagyományos toboz mellett diót, fagyöngyöt, magvakat, bogyós ágakat, masnikat, textil kiegészítőket, szárított gyümölcsöket. (Ha van egy kis szabadidőd, tegyél egy sétát, és gyűjts díszítőelemeket a koszorúhoz). Ezeket legkönnyebben ragasztópisztollyal rögzítheted. A végén jöhet még egy kis csillám, festék- vagy hóspray, bár figyelned kell arra is, hogy a kevesebb néha több.

Ha jól sikerült az adventi koszorúd, és kedved és időd is van még, készíthetsz ajtó- és ablakdíszeket is az ünnepvárás időszakában.

Az orosházi Oázis kertészetben a hasznos alapanyagok, kellékek mellett szakértői segítséget is kapsz, jó tanácsokkal, tippekkel, ötletekkel várnak.
Cím: 5900 Orosháza, Székács József u. 61.
Telefon: +36 30 205 1401. Fax: +36 68 413 578
E-mail: korall@invitel.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.