- hirdetés -

Az orosházi piactéren kampányolt az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség csütörtök délelőtt. Néhány méterrel távolabb, a rendőrökön túl pedig mintegy 80 kormánypárti szimpatizáns transzparensekkel tüntetett ellenük.

– Régi pártoktól nem várható a korszakváltás, új erőre van szükség – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő. – Az Orbán-Simicska rezsim válságba sodorta az országot, ezért 2014-ben nem egyszerűen kormányváltásra van szükség, hanem korszakváltásra. Vissza kell adni az emberek hitét a politikában, abban, hogy van értelme beleszólni a közügyekbe, az ország sorsának alakításába – fogalmazott Szabó.

Szabó Tímea (k)
Szabó Tímea (k) kormányváltást sürget

A pártszövetség politikusai és aktivistái országjáró körútjuk keretében 80 városban, 19 megyeszékhelyen találkoznak a választókkal. Bajnai Gordon, a Szövetség vezetője 13 városba, köztük Gyulára látogat el. Orosházán a Fidesz ellentüntetését szervezett, a kormánypárti szimpatizánsok transzparensekkel vonultak a helyszínre. Szabó Tímea szerint ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány a gyűlöletkeltést és a rombolást képviseli a megbékélés és építkezés helyett.

– Mi nem gyűlölködünk, csupán arra lennénk kíváncsiak, ki finanszírozza őket és kinek az érdekeit képviselik? Biztosan nem a mienket, kizárt, hogy ez a csapat Bajnaival az élen a mi érdekeinket képviselje – reagált a vádakra Simonka György országgyűlési képviselő. A Fidesz választókerületi elnöke szerint a párttá alakuló Szövetségről annyit tudni, hogy utálják Orbán Viktor miniszterelnököt, nem támogatják a rezsicsökkentést és a családi adókedvezményeket, valamint az Egyesült Államokból finanszírozzák őket. – De azt nem tudni, hogy ha kormányra kerülnének, hogyan irányítanák az országot. Megkérdeztem tőlük, de nem tudtak rá válaszolni.

Simonka György szerint Bajnai semmi jót nem hozna az országnak (Fotó: Melega Krisztián)
Simonka György is tüntetett a helyiekkel a piactéren (Fotó: Melega Krisztián)

Simonka úgy fogalmazott, családok ezrei mentek tönkre Bajnai miatt, ezt pedig nem felejtették el az itt élők. Ezt hangsúlyozta egy tüntető nyugdíjas pedagógus tanárnő is, aki elmondta, libatenyésztők tömegeit semmizte ki Bajnai Gordon, sokan miatta vetettek véget önkezükkel életüknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.