- hirdetés -

A város ismerete és a jó zene volt a főszereplő szombaton a belvárosban. Az Oros-haza Baráti Kör által szervezett egész napos programok az iskolásokat és idősebbeket is kimozdították otthonról.

Délelőtt a belváros 10 pontján vetélkedtek az orosházi általános iskolások. Minden iskolából 2-2 csapat érkezett, az 5-6. és a 7-8. osztályosok vetélkedtek. Testet és elmét megmozgató feladatokat kaptak a gyerekek, akik bizonyították, sokat tudnak Orosházáról. Mivel a programokat az épülő főtérhez köthető pályázatból valósították meg, így a vetélkedőn kiemelt szerepet kapott a célegyenesben lévő közösségi tér.

Kora este aztán az idősebbek „szállták meg” a Kossuth utcát. A felállított színpadon a helyi Örökség zenekar pörgette fel a hangulatot, kiválóan játszottak a zenészek.

Török Ádám és a Mini Big Band remek hangulatot teremtett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián
Török Ádám és a mini remek hangulatot teremtett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián

Az este fő produkciója a Török Ádám Mini Big Band volt. A magyar zenei élet egyik ikonjának számító énekes-fuvolista 65 éves kora ellenére is hozta a tőle elvárt színvonalat. Az új felállásban 11 zenész állt a színpadon, és a jól ismert Török Ádám slágerek új értelmezést kaptak a 6 fúvós bevetésével. Orosházán progresszív rockzene ritkán hallható, pláne ilyen profi zenészektől. Az előzetes interjúban azt ígérték a zenekar tagjai, hogy világszínvonalú produkciót hoznak Orosházára. Őket hallgatva azt kell mondjuk, tartották magukat ígéretükhöz.

Az esti koncert érdekessége volt egy köszöntés. A Mini Big Band vezetője, dr. Galyas László orosházi származású, ráadásul a koncert napján ünnepelte 50. születésnapját. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt Zalai Mihály alpolgármester és Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke. Az ünnepelt trombitás egy névre szóló díszes kotta mappát és Orosháza Túróslepény tortáját kapta ajándékba, amitől könnyekig meghatódott. A koncert végén Török Ádámot és dr. Galyas Lászlót az orosházi rock klub tagjai látták vendégül az Ady utcai székhelyükön.

A vetélkedő eredményei:

5-6. osztályosok:

I. Vörösmarty iskola – Csillámpónik
II. Eötvös katolikus iskola – Kossuth ördögei
III. Székács evangélikus iskola – Székács lurkók

7-8. osztályosok:

I. Eötvös katolikus iskola – Betyárok
II. Vörösmarty iskola – Zselatinpingvinek, Református iskola – Kékek
III. Székács evangélikus iskola – Kisd’s Box

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.