- hirdetés -

Az orosházi olimpikon tornász jól teljesített a moszkvai Európa-bajnokságán selejtezőjében és bejutott az egyéni összetett fináléba.

A Békéscsabai Torna Club olimpikon versenyzője a 3. csoportban felemás korláton kezdett, ez a szer jól sikerült neki – írja tudósításában a nemzetisport.hu. Böczögőnek a gerendán kisebb megingásai voltak, talajon viszont stabil gyakorlatot mutatott be. Dorina ugrásban a fináléért ment, ezért két ugrást is bemutatott – az első jól sikerült, a másodikban viszont a leérkezésnél hozzáért a keze a talajhoz, ez pedig egy pont levonást jelentett, így nem került a döntőbe.

Böczögő Dorina felemás korláton is jól tornázott (Fotó: Reuters)
Böczögő Dorina felemás korláton is jól tornázott (Fotó: Reuters)

Az egyéni összetettben azonban remekelt, a több mint 50 tornászt felvonultató kontinensviadalon a 13. helyen végzett, így szerepel a legjobb 24 tornászt felvonultató egyéni összetett fináléban. Ide országonként két versenyző juthatott így végül 12. helyen lett finalista.

– Az egyéni összetett finálénak nagyon örülök, de az ugrás miatt el vagyok keseredve, igazából nem tudom, miért rontottam el a másodikat. Ezzel elszállt az ugrás döntője, pedig nagyon szerettem volna idén is ott lenni, és nagyon jól fel voltam készülve. Holnap a gerendán szeretnék javítani, mert ott több bizonytalanságom is volt” – értékelte napját Böczögő Dorina a Nemzeti Sportnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.