- hirdetés -

A Koncsek Gábor Emlékversennyel kezdődött az idei fogathajtó szezon Orosháza-Szentetornyán, melyet másodjára rendeztek meg. 

A tavaszi időjárás nem kedvezett a hajtók felkészülésének, de a versenyrendezésnek sem, hiszen az egy héttel korábbi mezőhegyesi versenyt le kellett mondani. Az előkészületeket még esőben végezték a szervezők, a múlt hét szombati kezdésre azonban kisütött a nap és a hajtók, nézők örömére egész nap igazi tavaszi, szép időben zajlott a verseny.

Délelőtt akadályhajtást rendeztek egyszeri összevetéssel póni- és kettesfogatok részére, délután hibaidős akadályhajtásban mérték össze tudásukat a hajtók. Hét pónifogat és 23 kettesfogat állt rajthoz.

Kotolák Tamás nyerte a legtöbb díjat (Fotó: Orosházi Lovas Egyesület)
Kotolák Tamás nyerte a legtöbb díjat (Fotó: Orosházi Lovas Egyesület)

Az Orosházi Lovas Egyesület hajtói mindkét kategóriában kiemelkedően teljesítettek. A kettesfogatok mezőnyében Kotolák Tamás (Orosházi LE) ezen a napon mindent megnyert, a két szám első helye mellett hozzá került a ,,Koncsek Gábor Vándorserleg”. A délelőtti akadályhajtást a pónifogatok mezőnyében Lénárt Sándor, a délutáni hibaidős akadályhajtást Szikora Tamás nyerte, mindketten az Orosházi Lovas Egyesület tagjai.

Ebéd előtt a helyi szervezők a versenybíróság tagjainak rendeztek versenyt, négyen próbáltak szerencsét a különdíjért. Legjobb eredményt a megyei szövetség titkára, a Black Horse Team versenyiroda tagja, Bíró Zsolt érte el. A díjátadás után két körös malacfogóverseny várta a gyerekeket.

Részletes eredmények ide kattintva olvashatók. A fogathajtó szezon április 20-án Tótkomlóson folytatódik, a program itt érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.