- hirdetés -

Az elmúlt két évben folyamatosan arról adtunk hírt, hogy hol itt, hol ott marad el egy rendezvény a járvány miatt. Idén – úgy tűnik – másként alakul. Nemrég érkezett a hír: lesz lovas majális május elsején a bogárzói lóversenypályán.

Több évtizedes hagyomány május elsején a lóversennyel egybekötött családi majális Bogárzón. Tavaly és az azt megelőző évben is elmaradt a rendezvény a pandémia miatt hozott intézkedéseknek köszönhetően. Az Orosházi Lovas Egyesület vezetősége és tagsága azonban nem szeretné, ha ez a népszerű és sokak által szeretett és várt rendezvény feledésbe merülne. Kulik Ferenc, a lovas egyesület elnöke elmondta: idén már nem marad el.

Sokak számára vonzó program lehet idén is a majális (Archív fotó: OrosCafé)

– Május elsején újra várunk mindenkit a Bogárzói lovas pályára. Igyekszünk a megszokott és megszeretett programok közül mindent felvonultatni az idei családi majálisra. A lovas programok 10 órakor kezdődnek a fogathajtók megyei versenyével. Póni, nagylovas egyes és kettesfogatok mérik össze tudásukat. Lesz a mindig izgalmas póni galopp verseny és tervezzük a legutóbbi majálison nagy sikert aratott gazda verseny folytatását, ahol Orosháza és a környék gazdái pattannak kedvenc hátasaik nyergébe egy galopp futam erejéig. Természetesen nem maradhat ki a lovas versenyek programjából az ügető sem – teszi hozzá az elnök.

Nem maradhat ki a versenyprogramból az ügető futam sem (Archív fotó: OrosCafé)

A majálison a kilátogató családok minden tagja és korosztálya számára kínálnak szórakozást. Lesz díjlovas bemutató és megmutatják felkészültségüket az Orosházi Kutyakiképző Iskola növendékei is. Az ilyenkor szokásos kirakodó vásár mellett a gyerekek számára készülnek ugrálóvárakkal, arcfestéssel, lufi hajtogatással és mindennel, amit az elmúlt években megszokhattak a majális résztvevői.

– Nagyon fontos nekünk rendezőknek, hogy igazi, jó hangulatú, a családok minden tagja számára élménydús napot szervezzünk a lovas sportok köré szőve. A programok és a versenyek mellet természetesen lesz étel, ital is bőséggel. Mindenkit nagy szeretettel várunk május elsején – zárja szavait Kulik Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.