- hirdetés -

Dunaújváros adott otthont az ifjúságiak seregszemléjének, melyen az ASE csapata a ranglista alapján a dobogóra esélyesek közé számított.

A Balogh Klaudia, Fehér Zsófia, Czvalinga Dóra alkotta együttesünk beváltotta az előzetes várakozásokat, hiszen a csoport mérkőzések során előbb a Balatonfüred, majd a Postás SE második csapatát egyaránt magabiztosan 4-0 arányban győzték le.

A döntőbe jutás sorsolásakor nem állt lányaink mellé a szerencse, hiszen az első helyen rangsorolt Statisztikás lányokkal kellett megmérkőzniük, és ellenük nagy küzdelemben 4-1 arányban alulmaradtak úgy, hogy a párost magabiztosan megnyerte a Fehér, Balogh duónk és Zsófi pedig 2-0 arányú vezetésről veszített Hartbrich Leonie ellen. Az elért eredmény így is dicséretes, hiszen bronzérmesként az ország legjobb harmadik csapata az ASE Orosháza lett.

Balról: Fehér Zsófia, Balogh Klaudia, Czvalinga Dóra (Fotó: egyesület)

A csapatversenyek után a MOATSZ Kupa egyéni ranglistaversenyen Balogh Klaudia a főtábláról indult, míg Fehér Zsófia és Czvalinga Dóra a csoportmérkőzéseken veretlenül, illetve egy vereséggel harcolta ki ezt a pozíciót. A Főtábla első fordulójában Dóri kikapott a Statisztikás Harasztovicstól, Zsófi és Klaudia nyert Bakó Statisztika illetve Határ Postás SE ellen.

A nyolc közé jutásért változatos mérkőzésen győzelmi lehetőséget kihagyva Zsófi 4-2 arányban kikapott Fehér Orsolya Statisztikától, míg Klaudia ugyanilyen arányban nyert a kecskeméti Gál Alexandra ellen. Az elődöntőbe jutásért így már csak utóbbi versenyzőnk volt érdekelve, de sajnos 2-1 arányú vezetésénél egy látszólag „agyonnyert” szettet elbukva nem tudta érvényesíteni fölényét és így az 5-8 helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.