- hirdetés -

Az orosházi mesterfodrász a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kedden vehette át a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adott át a köztársasági elnök megbízásából Cseh Istvánnak.

Az orosházi mesterfodrász a nemzetközi fodrászversenyeken elért nagyszerű, egyedülálló eredményeiért, több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai és utánpótlás-nevelő tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést kedden a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott ünnepségen.

– Megtiszteltetés e rangos elismerés, nagyon meglepett, amikor tudomást szereztem arról, hogy ilyen kitüntetést kapok. Nehéz volt elhinni, és azt sem tudom, hogy kerültem pont én a képbe. A kitüntetés ellenére is tovább folytatom az eddig végzett munkámat. Már nem versenyzek, hisz úgy érzem elértem azt, amit orosháziként eddig elérhettem, időm nagy részét az utánpótlás-nevelésre fordítom, Orosházán és Hódmezővásárhelyen oktatom a fiatal fodrászpalántákat, és nemrég fejeztünk be egy jelentős szakmai munkát kollégáimmal – emelte ki Cseh István.

Cseh István kitüntetésével a fodrászüzletében (Fotó: Melega Krisztián)

A mesterfodrász elmondta, nemrég a miskolci Kézműves Kupán tanítványai dobogós helyen végeztek, és reméli, a sikerszéria csak tovább folytatódik, hisz a versenyszezon igazán csak most kezdődik el.

Cseh István párizsi világbajnokságon elért sikeréről korábban itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.