- hirdetés -

Hajat minden fodrász tud vágni, az viszont már kérdés, hogy jól vág-e – tartja Veress-Győri
Sándor. A szakember a Vidal Sassoonnál dolgozott Londonban kreatív igazgatóként 10 évig, most pedig a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására Békéscsabán tartott két napos továbbképzést a hétvégén fodrászoknak.

Mint mondja, mindig meghallgatja a szemináriumon részt vevőktől, hogy itt, helyben mi az a forma, ami eladható és mi az, ami nem. Ő pedig elmondja, hogyan lehet ebből a lehető legtrendibb, viszont gyorsan vágható formát kihozni. Veress-Győri Sándor sokat és sokfelé oktat.

Veress-Győri Sándor a gyakorlatban is bemutatta az elmondottakat (Fotó: Pintér Vince, BVKIK)

– Nekünk, fodrászoknak rizikót kell vállalnunk, újítanunk kell, hogy kibillentsük a vendéget a megszokottból, az unalmasból. Aki beül a székünkbe, nem mindig tudja, hogy mit szeretne, hiszen nem szakember. A mesternek kell felvállalnia, hogy megmondja, mi állna jól. Ha mindig ugyanazt vágjuk, óhatatlanul elkényelmesedünk, robot üzemmódban dolgozunk, holott a kuncsaftnak is az a jó, ha megújulva távozik a szalonból – tartja a mester.

Cseh István, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, mesterfodrász – bár karrierje során mindent megnyert a szakmában, amit lehet, mindent tud, amit lehet, ( 1986-tól a Magyar Fodrász válogatott keret tagja, majd 1997-től tíz éven keresztül magyar bajnok volt. 2004-ben Amerika kupát, nyert, majd Uruguayban első helyezettként végzett, 2008-ban Szentpéterváron a Mesterek Tornán második, 2009-ben Párizsban, az Európa Bajnokságon első, 2010-ben 2010-ben Párizsban, a világbajnokságon harmadik helyezett lett.) mégis részt vett a képzésen. A „miért” kérdésre válaszolva elmondta:

A hallgatóság részéről nagy volt a figyelem és az érdeklődés (Fotó: Pintér Vince, BVKIK)

– Mindig szeretek újat tanulni, lépést tartani a fiatalabbakkal, újat hozni a vendégeimnek. A tanulás soha nem szégyen, azt viszont restellném, ha nem lennék képben a legfrissebb technikákkal. Tanulni folyamatosan kell, nem csak a jó pap, de a jó fodrász is holtig tanul. Sokat jelentett számomra is az elmúlt két nap, hisz tudtam olyan finomságokat tanulni, amelyeket eddig nem alkalmaztam a munkám során. Tudatosabb lett a hajvágásom ezzel is – tette hozzá Cseh István.

Az orosházi mesterfodrász, mint a vármegyei kamara alelnöke elmondta, évek óta szervezik ezt a képzést a kamarán belül, hogy a kollégáknak ne kelljen a fővárosba utazniuk a szemináriumért, viszont képben legyenek az aktualitásokkal. Mint megtudhattuk, a képzés folytatódik, október 2-án ismét lesz hasonló kurzusra lehetőség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.