- hirdetés -

A kommunális adó mérséklését szorgalmazza a helyi Jobbik.

Németh Norbert, a Jobbik orosházi elnöke, önkormányzati képviselő népi kezdeményezés keretében aláírásgyűjtő ívet adott be a város jegyzőjének. Az ellenzéki képviselő azt szeretné elérni, hogy a közelmúltban bevezetett,  ingatlanonkénti 18 ezer forintos kommunális adót mérsékelje az önkormányzat még ebben az évben.

– Az új adónem véleményünk szerint igazságtalan, és aránytalanul nagy terhet jelent a városban lakóingatlannal rendelkezők számára – fogalmazott Németh Norbert közleményében. – Az aláírásokat márciusban kezdjük el gyűjteni a város forgalmasabb részein.

2300 aláírásra van szükség a kezdeményezéshez, mégpedig a jegyző, tehát a helyi választási iroda vezetője által hitelesített aláíró íveken. Az íveket a Jobbik már benyújtotta, a hitelesítésre várnak.

Megtudtuk, a helyi választási iroda vezetője akkor tagadja meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, ha a kérdés nem tartozik a képviselő-testület hatáskörébe, vagy az ív nem felel meg a formai követelményeknek. Ha hiteles az ív, indulhat a gyűjtés, a hitelesítést követő egy hónapon belül lehet benyújtani az aláírásokat a polgármesterhez. Sikeres népi kezdeményezés esetén a testület köteles megtárgyalni a népi kezdeményezésben foglaltakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.