- hirdetés -

Az orosházi ifjú tehetség a Burgenland Open kadet taekwondo versenyen három győztes mérkőzéssel végzett az első helyen.

Február 23-án rendezték meg a Burgenland Open nemzetközi taekwondo versenyt, melyen Berei Béla, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület versenyzője is elindult. Az orosházi sportoló az idei évtől kadet korosztályba lépett, és sikerült is megnyernie az első versenyét ebben a korcsoportban, „A” osztályban – kaptuk a hírt az orosházi egyesülettől.

Három ellenfele volt Berei Bélának, két osztrák és egy magyar fiúval mérkőzött meg. Az első meccsen osztrák ellenfelével három meneten keresztül nem tudtak pontot csinálni egymáson, így bírói döntéssel az egyébként fölényben lévő orosházi sportolót hozták ki győztesnek az osztrák bírók. A második mérkőzésen egy koreai mester piros öves tanítványa következett, aki a bemelegítés során ijesztően gyorsnak és technikásnak tűnt. Bélának ő sem jelentett akadályt, gyakorlatilag lemosta a pástról, 23-0-val győzött, úgy, hogy kétszer számoltak a srácra.

Küzdelmes három mérkőzést vívott Berei Béla(b) Fotó: egyesület

A döntőben egy már jól ismert magyar fiú volt az ellenfele. Itt szinte kötelező volt a győzelem, már csak azért is, mert az OB-n is nyert ellene. A taktika szerint kockáztatás nélkül kellett pontokat csinálni, ami sikerült is, 5-2-re győzött az orosházi fiatal – derül ki a klub beszámolójából. Berei Béla így három győztes meccsel szerezte meg az aranyérmet a Burgenland Open nemzetközi taekwondo versenyen.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesülettől megtudtuk, hogy a következő versenyük március 10-én a diákolimpia lesz, ahogy harminc sportoló képviseli majd a várost.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.