- hirdetés -

A Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány zene-tánc-humor előadását február 13-án rendezték a művelődési ház színháztermében.

A művészeti iskola már hagyományosnak mondható rendezvénye a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott, és a közönség létszámát tekintve a város érdeklődése évről évre nő. A tehetséges növendékek mellett kiváló tanáraik is megcsillogtatták tudásukat. A rendezvény egyik sajátossága, hogy ilyenkor a klasszikus zenét tanuló kis növendékek könnyed műfajú szerzeményekkel lépnek színpadra. Egyetlen kritériumnak kellett csak megfelelni, hogy humoros produkciókkal szórakoztassák a közönséget.

Az estet Ondrik Zsuzsanna vonós zenekara nyitotta mesedarabok előadásával, majd Gulyás Miklós Eötvös-csoportja  táncolt countryt. Felföldiné Tóth Erika és növendékei a Walzer vonós zenekar Mr. Bean Oroszországba érkezik című műsorukkal léptek fel, a humoristát Szász Gergő alakította, őket az est folyamán még láthattuk színpadon. A társastánc szakos növendékek Baudermann Zita koreográfiáját mutatták be, amellyel bebizonyították, ők mindenre tudnak táncolni, majd egy szó szerint ütős produkciót láthattunk Latrányi Lajos és tanítványai előadásában. Kovács Beáta Fuvola együttese megmutatta, hogy zenei alappal is gyönyörűen szól a fuvola. Kardosné Bánhidi Éva vezényelte Kicsinyek Kórusa először egy farmra vitte el a közönséget, majd komoly matematikai feladat elé állította végül hócsatára hívta a nézőket.

Együtt a színpadon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rövid szünet után Debreczeni Örs fúvószenekara lépett színpadra, őket követte Bacsur Fanni, Jakó Laura és Madarász Dóra fuvoladuó előadása, ami már csak a fellépők számát tekintve is egy érdekes produkció volt. Majd Csernainé Erős Ella tanítványai, a Tücsök zenekar hegedűsei húzták a nótát, ahol jól ismert esti mesék zenét hallhattuk és láthattuk, köszönhetően a jelmezbe bújt gyerekeknek.

Egy érdekes négykezessel lépett színpadra Pintér-Tóth Judit és Lestyán Mihályné, közreműködött Tájpsz Krisztina. Egy színpadon láthattuk Keresztesné Deák Andrea moderntánc csoportjait, a Szivárvány, Napsugár, Kiwi, Nefelejcs és Csillag csoportokat, azaz a teljese moderntánc tanszakot. Kőszegi-Németh József és Andor Csilla Macskaduettet adott elő, Hegedűs Patrik ötlete alapján pedig egy ír táncot láthattunk az Orchidea és a Smaragd csoport fiú tagjainak előadásában.

A humor terén a tanári kar idén nagyon kitett magáért, még egy estére az intézmény nevét is megváltoztatták, azonban a Szupernova Ifjúsági Világsztárképző Állami Suli szerencsére csak az előadás idejére állt össze.

Az est további közreműködői és felkészítői: Csernai Lajos, Pintér Vilmos, Szénási Anikó,Takács Ágostonné, Dankó Richárd, Horváthné Kriczki Zita. A műsort Tóth Margit vezette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.