- hirdetés -

A mezőgazdasági gépgyártás mellett az autóipari alkatrészgyártással foglalkozó nagymúltú cég az árbevétel növekedésére törekszik.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban.  A Linamar Hungary Zrt részéről Ivanics János vezérigazgató nyilatkozott.

A tavalyi, csaknem 7 milliárdos fejlesztés után pedig újabbakat tervez a régió legnagyobb ipari foglalkoztatójának számító cég.

– Milyen évet zárt a Linamar?

Ivanics János

– Megint egy olyan év volt, ami jobban sikerült, mint az előző, folyamatos növekedést tudtunk produkálni mind az árbevétel, mind az eredményt illetően. Folytattuk a beruházási tevékenységet, a vállalt létszámfeltöltést még az előző évben teljesítettük és több olyan új munkát is szereztünk, ami a 2013-as évben indul. Ennek keretében újabb beruházási kezdeményezést tettünk egy pályázat keretében, amitől további létszámnövekedést, illetve az árbevetélünk növekedését várjuk az elkövetkezendő időszakban.

– A Világgazdaság összeállítása alapján a Top500 között szerepel a Linamar az árbevétel terén, és 12. a legnagyobb létszámnövelők listáján.

– 2010-ben 1553 dolgozót foglalkoztattunk, 2011-ben pedig már 2076 munkavállalót. Szeretnénk a megkezdett növekedést folytatni az erdményességben tekintetében, és 5%-ot meghaladó árbevételnövekedést biztosítani. A növekedéshez pedig újabb létszámokra lesz szükség. Az új pályázatban a hosszabb távú, nem csak 2013-at érintő beruházást követően lesz bizonyos létszámfejlesztés Orosházán és Békéscsabán egyaránt. Emellett azon dolgozunk, hogy újabb és újabb munkákat szerezzünk, a vevői elvárásokat határidőben, megfelelő minőségben teljesítsük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.