- hirdetés -

Az indulás óta százhúszezer látogatást regisztráltak, a játszótéri foglalkozások mellett karitatív munkát is végeznek. Az idei évben nyári tábort terveznek. És visszakapták a kis piros motort is…

Orosháza máltai típusú játszóterét 2010 szeptemberében adták át. A hajdani, népszerű rönkvár helyén kialakított háromgenerációs tér több mint 1800 m2-en kínál játékelemeket. Az őrzött, elkerített terület igazi közösségépítő térré vált az elmúlt két és fél évben, van, aki naponta többször is kilátogat. Frankó Attila, a játszótér vezetője mesélt az OrosCafénak tapasztalataikról.

Gyerekek hintáznak a játszótéren (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az indulás óta megközelítőleg százhúszezer látogatás történt, ami napi 140-es átlagot jelent. Mindez persze nem egyenletesen oszlik el, áprilistól szeptemberig van a dömping. A 2010. szeptemberi megnyitó óta mintegy negyvenféle programmal vártunk kicsiket és nagyokat. Az ünnepek (farsang, Mikulás, játszótéri szülinap) mellett vannak rendszeres foglalkozásaink (Minimóka-bábkuckó 4 éves korig, karate 5-14 éveseknek, színjátszó kör kamaszoknak, tornafoglalkozások felnőtteknek) és sok alkalmi jellegű rendezvény (előadások, vetélkedők, elsősegélynyújtó képzés, futballtorna, pingpongverseny, mézeskalács-készítés). A játszótéri foglalkozások mellett karitatív munkát is végezünk, adományokat gyűjtünk-osztunk a rászoruló családoknak – emelte ki Frankó Attila.

A játszótéren ugyan „vetítések” nincsenek, mint annak idején a rönkvárban, de a sokféle játék, a pálya és a programok számos lehetőséget kínálnak a hasznos időtöltésre. Sokszor találkozni családokkal, akik rendszeresen töltik itt hétvégéiket. A két év alatt kialakult egy mag a rendszeres látogatókból, akik immár igazi kis közösséget alkotnak.
– Reményeink szerint a kinti játékok folyamatos ellenőrzés és karbantartás mellett még jó pár évig szolgálják a játszóteret. A legnagyobb igénybevételnek a sportpálya van kitéve, ezt lehetőségeinkhez mérten igyekszünk karbantartani. Sokan hoznak be már nem használt játékokat, melyeket szívesen fogadunk – tette hozzá a Máltai játszótér vezetője, és az eltűnt játékok is megkerülnek.

Az elképzelések már az idei esztendőre is megvannak. A színes programok mellett nyári tábort terveznek a Máltai játszótéren.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.