- hirdetés -

Az ellenzéki párt felszólította a lelkészt, hogy adja vissza képviselői helyét is. A Fidesz szerint az MSZP-nek ehhez semmi köze.

Tegnap este írtuk, hogy lemondott református lelkészi állásáról Kovács Árpád. Erre a hírre sajtóközleményben reagált az Orosházi MSZP. Kiemelik, hogy korábban már sajtótájékoztatót tartott Fetser János orosházi MSZP-elnök, frakcióvezető egy, a városban történt botrányos esetről, amely egy fideszes képviselőhöz kapcsolódott. A politikus akkor külön kérdésünkre sem említett nevet.

„Az illető fideszes képviselőt Fetser János − három hónappal ezelőtt − lemondásra szólította fel. A Fidesz részéről a szokásos stílusú válasz érkezett: „A képviselőink ellen indított, magánéletüket és személyes egzisztenciájukat érintő aljas támadásként értékelem a megnyilatkozást. Politizálni úriemberek módján illik, javaslom, kérjen bocsánatot a képviselőktől!” – írják.

Az MSZP – miután megjelent a Kovács Árpád lemondásáról szóló hír – most újra lemondásra szólította fel a fideszes képviselőt.
„A lemondásnak kézzelfogható okai vannak, ebből kifolyólag a konzekvenciák levonására szólítjuk fel a Fidesz helyi elnökét, valamint Dancsó József polgármestert is. Ha ezen túl vannak, bocsánatot kérhetnek az Orosháziaktól, amiért egy ilyen személyt jelöltek és támogattak. Orosháza Döbrögijének a képviselő-testületből is távoznia kell!” – zárul a közlemény.

A szocialisták közleményére az orosházi Fidesz elnöke, Molnár Béla reagált röviden.
„Sehol nincsen előírva, hogy munkahely-változtatás esetén egy képviselőnek le kellene mondania mandátumáról. Foglalkozzanak a saját dolgukkal a szocialisták!”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.