- hirdetés -

Szerintük a polgármester bevitte az iskolába a politikát. A városvezetés viszont állítja, szó sincs erről.

Az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége küldött szerkesztőségünkbe sajtóközleményt szombat délután. Ebben leírják, hogy pénteken az orosházi önkormányzati fenntartású iskolákban a gyerekeknek egy Dancsó József polgármester által írt levelet osztottak ki azzal, hogy olvassák el, és vigyék haza a szüleiknek.

„Az MSZP Orosházi Szervezete a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy Dancsó József fideszes képviselő bevitte az iskolába a politikát, és a gyerekeket használta fel önös, hazug politikai céljaira” – írják és felháborítónak tartják, hogy szerintük így akarja megmagyarázni a kommunális adó bevezetését.
„Mi köze egy általános iskola első osztályába (!) járó kisdiáknak ahhoz, hogy lesz-e új adó vagy nem lesz? Miért a gyerekeket felhasználva üzent ebben a témában a szülőknek, amikor az orosházi polgárok megszólítására ott a városi közmédia?” – fogalmaz a közlemény. Hozzáteszik, hogy Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordultak, kérve az eset sürgős kivizsgálását.

A FIDESZ orosházi csoportjának elnöksége szűkszavúan reagált: „Dr. Dancsó József polgármester a fenntartó önkormányzat képviselőjeként levelében megköszönte a szülők, diákok együttműködését, és elköszönt. Sajnáljuk, hogy Fetser és Füvesi urakat a szeretet ünnepe előtt két nappal is csak a pártpolitizálás érdekli” – áll a válaszközleményben.

A szóban forgó levelet ide kattintva lehet olvasni. (.pdf)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.