- hirdetés -

Pálinka dal, Most múlik pontosan és több ismert dal, táncos feldolgozásban. A Varidance december 14-én lép fel Orosházán.

Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész társulata, a Varidance a magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló világából merít. A tradicionális motívumokat különböző táncok és műfajok – mint a sztepp, hiphop, kortárs és a cirkusz, színház – elemeivel ötvözi és jellegzetes, egyedi stílussá varázsolja. A Montázs- fergeteges táncok című darab a Varidance legjobb koreográfiáit montírozza össze. Ahogy az élet ritmusa változik, ahogy a napok, az események, a hangulatok váltják egymást, ugyanolyan fordulatosan peregnek a válogatott muzsikával összeforrt műsor fejezetei is.

httpv://youtu.be/124CaRAGwbU

− Az elmúlt évek tapasztalatai meggyőzően bizonyítják, hogy az emberek szeretik és igénylik a magas színvonalú, művészi értékkel bíró, ugyanakkor könnyen befogadható, különleges produkciókat – vallja Vári Bertalan. – Társulatunkat ezért, s abban a hitben hívtuk életre, hogy az általunk képviselt műfajokkal kivívja az emberek érdeklődését és szeretetét. Világzenére koreografálunk világtáncot – ahogy ezt eddig is tettük. Kiválóan képzett, profi csapatommal, ragyogó táncosaimmal vállvetve készülünk új felállásban új korszakra – meséli a táncművész.

Vári Bertalan 2011-ben alapította a társulatot, korábban hat évig a Honvéd Együttes és nyolc évig az Experidance táncosa is volt, valamint a Presidance alapítója és művészeti vezetője.

A Varidance táncegyüttes Montázs – fergeteges táncok című előadása december 14-én 19 órától látható a Petőfi Művelődési Központban. Jegyek elővételben a helyszínen kaphatók.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.