- hirdetés -

A következő programok várják hétvégén és a következő hét elején a kikapcsolódni vágyókat.

Tavaszi trillák – kiállításmegnyitó a Városi Képtárban: Vigh Barbara, Martonosi Amália „Mia” és Nagy Zoltán kiállítására hívta fel a figyelmet a Nagy Gyula Területi Múzeum. A tárlat megnyitóját május 9-én, 16 órakor rendezik meg a Városi Képtárban (Thék Endre utca 1.), az esemény a Tavaszi trillák nevet kapta. A június 14-ig látható kiállítást Martonosi Csaba nyitja meg, közreműködnek Csomor Nóra (ének), Nagy Zoltán (gitár), Martonosi Csaba (vers).

Xbox-délután a gyermekkönyvtárban: Május 10-én, 14 órakor a gyerekeket és a fiatalabb korosztályt várja a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, az intézmény gyermekkönyvtárában ugyanis ismét xbox-délutánt rendeznek pénteken.

Pályaavató családi nap Rákóczitelepen: Május 11-én, 13 és 18 óra között az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub szervezésében családi napot rendeznek Rákóczitelepen, a sportpályánál. Fellépnek orosházi egyesületek, többek között az Orosházi Birkózó Egyesület, a Candy Dance Crew vagy az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület, kézműves piac települ ki, a gyereket különböző programlehetőségekkel, akadályversennyel várják.

Sport – Két orosházi egyesület is hazai pályán játssza következő bajnoki mérkőzését

Az Orosházi Kézilabda Club családi napja: Családi napot rendez május 11-én, 9 órakor az Erdei Faház Kempingnél az Orosházi Kézilabda Club. A klub fiatal utánpótlás játékosait különböző játékos vetélkedőkkel, akadályversenyekkel várják, de lesznek meglepetés bemutatók és főzés is.

OMTK-Rákóczi – Békéscsabai MÁV SE labdarúgó mérkőzés: Május 12-én 17 órától lépnek pályára az OMTK-Rákóczi focistái az OMTK-ULE 1913 Sporttelepen, akik békéscsabai ellenfeleiket fogadják. Szoros mérkőzésre van kilátás, hiszen három helyezés és mindössze öt pont választja el a tabellán a két együttest, az őszi forduló során idegenben 1-2-es győzelmet arattak az orosházi játékosok.

CSIKO SE Orosháza – Mizse KC kézilabda mérkőzés: Az Eötvös-csarnok szintén május 12-én, de 18 órára várja a kézilabdaszurkolókat, a CSIKO SE játékosai vasárnap este a 2023/2024-es idényük során utoljára lépnek pályára hazai környezetben (egy mérkőzést játszanak még ezt követően Törökszentmiklóson). Hétvégi ellenfelüknek, akikkel ráadásul azonos pontszámmal állnak a tabellán, az odavágón elszenvedett vereségért is szeretnének visszavágni.

Kedden három érdekes program is lesz Orosházán

Jobb veled a világ! – A Boldogságóra Program orosházi intézményeinek találkozója: A Művészetek Házában (Bajcsy-Zsilinszky utca 2.) találkoznak majd május 14-én, 17 órától a programban résztvevő orosházi intézmények és a szervező Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Fellépnek az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Móricz Zsigmond utcai telephely óvodásai (felkészítők: Zanóczné Markovics Szilvia – igazgatóhelyettes és Torda Ágnes – boldogságnagykövet, boldogságóra oktató), a Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsós tanulói (felkészítő Tóth Margit Erika – énektanár), valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének és zeneművészeti tanszakos növendékei (felkészítők: Pörneki Anikó – boldogságóra oktató, magánénektanár, Kovács Beáta – fuvolatanár, Rekeczkiné Csernai Ágnes – hegedűtanár). Zongorán közreműködnek Lászlai Krisztina és Tulkánné Fintor Dóra.

Könyvtárosból díszpolgár – beszélgetés Koszorús Oszkárral a könyvtár alapításának 75. évfordulója alkalmából: Fennállása 75. évfordulóját ünnepli idén a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, ennek alkalmából „Orosháza élő lexikonjával”, Koszorús Oszkárral beszélget május 14-én, 17 órától a rendezvény házigazdája, Törköly József.

Viharsarok Táncszínház: A Szőke Ciklon (avagy egy gentleman élete nem átjáróház): Szabó Attila – ifj. Mlinár Pál – Lovas Gábor: A Szőke Ciklon eltáncolt regényét a Viharsarok Táncszínház társulata mutatja be május 14-én, 19 órától Orosházán a Petőfi Művelődési Központban, a Déryné Országjárás Alprogram keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.