- hirdetés -

Közel százan énekeltek az orosházi közönségnek.

A Mosolygó Miklós vezényelte Orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórus november 17-én koncertet adott a művelődési házban. A hangverseny keretében vendégül látta a Táncsics gimnázium énekkarát és az adai Musica Humana Kamarakórust.

Mintegy száz érdeklődő foglalt helyet a közönség soraiban a hangversenyen. – Az amatőr énekegyütteseknél bevált gyakorlat szerint saját koncertjükre vendég kórust hívnak, így teremtenek egymásnak bemutatkozási lehetőséget – mesélte Fehér Béla a Madrigál Kórus elnöke.

Zenei igényesség, összeszokott hangzás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Idén a dunántúli fellépők az utolsó pillanatban visszamondták a szereplést, de  szerencsére a Birkás János vezényletével működő vajdasági együttes vállalta a hangversenyt, és emelte az est színvonalát.  A Pörneki Attila vezényelte Táncsics gimnázium kórusa pedig sűrűn látott vendég, és a Madrigál Kórus megújulásának bázisa.

A konzervatív műfaj ellenére a műsorválasztás minden kórusnál nyitott volt a populárisabb művek felé, ami spirituálé feldolgozások, illetve afrikai dallamok megidézésében nyilvánult meg. A zenei igényesség, és az összeszokott hangzás mindhárom kórus jellemzője.

A hangverseny a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. és Orosháza Város Önkormányzata támogatásával jött létre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.