- hirdetés -

Szombat este 140-en vettek részt a programon, melynek bevételéből a hátrányos helyzetű diákok kulturális eseményeken való részvételét, osztálykirándulását támogatják.

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Szülői Közössége november 17-én hetedik alkalommal rendezte meg a Márton bált, melyen idén 140-en vettek részt. Az iskola dísztermében színes program várta a bálozókat. A műsor első részében – már hagyományosan – a néptáncot tanuló gyermekek szerepeltek, és szórakoztatták a közönséget. Ezt követően Kőszegi-Németh József művészetével, énektudásával örvendeztette meg a jelenlévőket, a hagyományos nyitótáncot pedig Antali Zoltán táncpedagógus szenior csoportja mutatta be.

A jótékonysági Márton bál a hátrányos helyzetű diákokat segíti idén is – tudtuk meg Fehér Borbála igazgatótól.
− Nagyon sok olyan gyermek van a közelünkben élők között, akik nehéz helyzetben vannak. Rajtuk szeretnénk segíteni oly módon, hogy semmilyen iskolai rendezvényről, ami kulturális szórakozást, színházat, múzeumot, hangversenyt, vagy osztálykirándulást jelentene, ne maradjanak le. Ennek a bálnak a bevételével minden esetben ezeket a gyerekeket, családokat tudjuk támogatni – emelte ki az igazgatónő.

A néptáncot tanuló gyerekek nyitották a műsort (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A szombat esti bál mindezek mellett remek alkalmat adott arra is, hogy a hétköznapok rohanását megtörve jusson idő beszélgetésre, egymásra figyelésre.
− Nagyon fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, olyan terek, közösségek, ahol le lehet ülni akár egy pohár víz mellé is, vagy egy pohár bor mellett beszélgetve érezzük azt, hogy nem vagyunk egyedül, hogy vannak a közelünkben olyanok, akik ránk figyelnek, akikre számíthatunk – hangsúlyozta Fehér Borbála igazgató.

A jótékonysági célokat szolgáló Márton bált 2006-ban rendezték meg először.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.