- hirdetés -

Orchideák éjszakája november 16-án, 18 órától 22 óráig az Oázis Kertészetben. Válaszd ki kedvenc orchideád, akciókkal, kellékekkel, kiegészítőkkel várnak.

Különlegesek, színpompásak, egzotikusak – az orchideának több mint húszezer természetes és hibrid faja létezik. Péntek este – ahogy szakértők nevezik – a növénybirodalom királynője kapja a főszerepet az Oázis kertészetekben, így Orosházán is. Stadler Erik ügyvezetőt kérdeztük a részletekről.

– Ez a hosszú éjszaka a rövid áraké. November 16-án, 18 és 22 óra között tartjuk különleges programunkat, fantasztikus kedvezményekkel és vendéglátással várjuk az érdeklődőket. Akciónk keretében két azonos értékű orchidea vásárlása esetén a másodikat fél áron adjuk. A csodálatos növényhez választhatsz egy maximum 5000 forint értékű kaspót, amely fél áron lehet a tiéd. Ha veszel egy orchideát, egy 250 ml-es Oázis orchidea tápoldatot vagy egy 3 literes Oázis orchidea földet adunk ajándékba. Minden orchidea kellék és kiegészítő (öntözőkanna, kézi párásító, orchidea támasz, csipeszek, átlátszó cserép, stb.) 20-50% kedvezménnyel kapható ezen a különleges éjszakán. Legyél vendégünk egy finom italra, egy rövid beszélgetésre, egy kellemes hangulatú estére – emelte ki Stadler Erik.

Különlegesek, színpompásak

Az orchidea hazánkban is igen népszerű, és ha néhány alapszabályt betartunk, gondozásuk sem jelent komoly problémát. Összegyűjtöttünk nektek néhány fontos tudnivalót.
Az orchidea levegőigényes növény, soha ne ültessük hagyományos virágföldbe, az ültetési anyag laza, vízáteresztő legyen. Ilyet kertészetekben könnyen beszerezhetünk. Ha a léggyökerek kilógnak, ne erőltessük vissza a cserépbe.

Öntözésre lágy vizet használjunk, és tartsuk mindig nyirkosan az orchideát, ezt spricceléssel vagy akár egy párologtatóval elérhetjük. A virág szára mellé tegyünk támasztékot, egy pálcát, és ha elnyílnak a virágok, a szár csak egyharmadát vágjuk vissza. A legtöbb gondot a túlöntözés okozza, ezért inkább többször, de kevés vizet adjunk. Télen hetente egyszer, nyáron kétszer-háromszor öntözzük. Az orchideákat rendszeresen tápoldatozni kell.

A pénteki Orchideák éjszakája programról részleteket találtok ide kattintva, az Oázis internetes oldalán.

Oázis Kertészet Orosháza. Cím: 5900 Orosháza, Székács József u. 61. Telefon: +36 30 205 1401. Fax: +36 68 413 578. E-mail: korall@invitel.hu

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.