- hirdetés -

Füvesi szerint nem kell 46 millió az oltásra, a polgármester viszont nem számháborúzik.

Egy hete volt közleményváltás a méhnyakrák elleni oltásról. Akkor Füvesi Sándor MSZP-s képviselő nehezményezte, hogy a város nem indult egy pályázaton, ahol pénzt lehetett nyerni az oltásokra. A Fidesz válaszában kifejtette, hogy bár fontos a téma, de 46 millió forintba kerülne az érintett iskolás lányok oltása Orosházán, amire nincs pénz.

Füvesi Sándor viszont válaszában jelezte, nem kellene egyszerre négy évfolyamot beoltani, a környező településeken is a 13 éves korosztályt választják ki, és onnantól évente támogatják a feljövő évfolyamok oltását. “46 millió forint nem is kell (…) 109 fővel számolva – ennyi 13 éves orosházi leánygyermek van, megkérdeztem – 2012-ben egy oltási program körülbelül 5 millió forintba kerülne” – írja és hozzáteszi, hogy nem a patikai árat kellett volna számolni, hiszen a cégek kedvezményeket adnak, amiből lejött volna a 30 %-os támogatás, így elég lett volna kb. 3,5 millió forint saját erőként.

Erre reagált dr. Dancsó József polgármester, aki elmondta, számháborúba nem kíván belemenni. “Ha Füvesi képviselő úrnak ez a téma valóban fontos, és nem csak politikai babérokra akar szert tenni, akkor megkeresett volna engem, a hivatalt vagy bizottsági ülésen felvetette volna az ügyet. Akkor lehetne erről értelmesen beszélni, de így politikai felhangja van, és szándékaihoz gyerekeket, fiatalokat akar felhasználni – fogalmazott a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.