- hirdetés -

Szatmárnémetiben idézte Darjeelinget Léna.

Lénárt „Léna” Ferenc nem először számolt be kalandjairól az erdélyi településen, legutóbb 2010-ben mesélt pekingi expedíciójáról, melynek végén ott lehetett az olimpiai megnyitón. Most Cserey Csaba meghívására legújabb élményeiről számolt be a szatmárnémetieknek a világjáró kerékpáros. Az Orosháza – Darjeeling Expedíció során szerzett élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel.

A Himalája lábánál fekvő indiai Darjeelingbe 2011 áprilisában indult el Léna és kerékpárostársa, Matulai György, hogy egy-egy marék földet vigyenek Kőrösi Csoma Sándor sírjára. Izgalmas, olykor veszélyes, vagy épp bizarr élményekben bővelkedett a több ezer kilométeres út, melynek során érdekes emberekkel és idegen kultúrákkal ismerkedtek, ugyanakkor önmaguk képességeinek határát is feszegették.

Az útról készült filmben (Két marék földdel a Himalájába) kendőzetlenül mutatják meg Indiát, a gyerekmunkától kezdve a halottégetésig. A filmvetítéssel egybekötött beszámolót (pontosabban beszámolókat, mert hármat is tartott Léna a Szamos-parti településen) Cserey Csaba indiai ütőhangszeren játszott dallamaival tette még emlékezetesebbé – számolt be a sajtó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.