- hirdetés -

Füvesi Sándor képviselő szerint Orosházának is támogatnia kellene az oltást.

Méhnyakrák elleni védőoltás támogatása: a Fidesznek nem számít? címmel juttatott el sajtóközleményt szerkesztőségünknek Füvesi Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő.

Ebben kiemeli, hogy 2010-ben a helyi MSZP programjába illesztette, hogy támogatni kívánják a fiatalok körében a HPV-vírus elleni oltás beadását, mivel ez a nőket fenyegető második leggyakoribb daganat, a méhnyakrák kialakulásáért felelős vírus ellen pedig van hatékony módszer: az oltás.

„2011 tavaszán, tehát több mint másfél éve, közleményben hívtam fel a figyelmet a méhnyakrák betegségre, és arra, hogy nagyon sok önkormányzat − Orosházával ellentétben − már évek óta támogatja a fiatalok körében a három oltás beadását” – írja, majd hozzáteszi, hogy Zalai Mihály alpolgármester egyetértett a téma felvetésével, de sajnálatosnak tartotta, hogy a szocialisták pártpolitikai csatározás terepét látják az ügyben és szeretné, ha a képviselő konkrétumokkal állna elő.

Füvesi szerint felvetése ennél konkrétabb nem lehetett volna, hiszen azt kérte, hogy legyen támogatás az oltásra. Kiemeli, hogy Szarvas, Szentes, Békéscsaba is sikerrel viszi ezeket az egészségügyi programokat.

„Ami miatt úgy döntöttem, hogy mégis megtöröm a csendet, az az, hogy egy hódmezővásárhelyi hírrel találkoztam, ami szerint ott az oltóprogramot kiterjesztették, és immár nem hetediktől, hanem ötödiktől biztosítják a fiataloknak a kedvezményes oltást. Nyert ugyanis a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Vöröskereszt „Tegyünk együtt a méhnyakrák ellen!” című pályázatán. Ez egy hosszú ideje futó támogatási formája volt a Vöröskeresztnek, több beadási határidővel. A végső határidő ez év október 15. volt. Levélben fordultam a Polgármesteri Hivatalhoz, hogy tájékoztatást kérjek, vajon a mi önkormányzatunk is pályázott-e? Idemásolom a választ: Tájékoztatom, hogy Orosháza Város Önkormányzata a fenti címen meghirdetett pályázati kiírásra nem nyújtott be pályázatot.”

Meglátása szerint ez jellemző a jelenlegi városvezetésre: elnyert pályázatokat adnak vissza, vagy egyszerűen nem is pályáznak – áll a közleményben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.