- hirdetés -

Mese a körtefáról, kérdések az új főtérről – az Oros-haza Baráti kör Fő(tér) forgást szervezett.

Egy kis pogácsa, egy pohár szörp – ebből meríthettek erőt azok a csapatok, akik elfogadták az Oros-haza Baráti kör (OHBK) invitálását, és kipróbálták magukat egy városismereti vetélkedő keretében.

A civil szervezet sikerrel pályázott az „Ismerd meg az akcióterületet” elnevezésű városrehabilitációs projekt keretében elkülönített programalapra. A forrásból az orosházi főtérhez kapcsolódó vetélkedőt szerveztek a baráti körösök (tavasszal újabb programot kínálnak). Az október 13-i program keretében játékos formában ismerkedhettek meg a csapatok a múlt századi Orosháza több pontjával, és néhány városi legendával.

Csapatmunkában ismerkedtek a várossal (klikk a képre) Fotó: OHBK

Kellett az ügyesség, kellett a kreativitás, hogy gyűljenek a pontok. Mesét szőni a vadkörtefa története köré, vagy felismerni a korabeli főtér körül sorjázó épületeket – ilyen feladatokkal számolhattak a benevezett csapatok. A múlt mellett persze a jövő is terítékre került, az épülő főtér paraméterei kapcsán is válaszokat vártak a baráti körösök.

Bővelkedett poénokban a vetélkedő, ami városismeret szempontból érdekes, értékes információkkal gazdagította a csapattagokat. A legjobbnak végül az ÁSZOK csapata bizonyult – körtefáról szóló versüket és Kálmán László elnök részletes beszámolóját megtalálod az OHBK oldalán, ide klikkelve.

A rendezvényben segítsége is volt a szervezőknek, mégpedig az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete és az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete.

A program a DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0001 pályázati kódú „Integrált, funkcióbővítő városközpont fejlesztés Orosházán” elnevezésű városrehabilitációs projekt miniprojektjének részeként valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.