- hirdetés -

A Rákóczi Vasas szombat délután a Mezőberényt fogadta Rákóczitelepen. A csapat Lövei két fejesgóljával fél óra alatt lerendezte a mérkőzést.

Rákóczi Vasas  Mezőberényi FC 2–0 (2–0)

Rákóczitelep, 100 néző. Vezette: Sárközi L. ( Krasznai D., Gebei V.)

R.Vasas: Lévai – Boros, Németh, Dávid Zs., Fehér, Gulyás(Pásztor L.55.perc) – Ludányi, Pardi (Mazán 73.perc), Debreceni – Lövei, Baranyai (Kánya 69.perc). Edző: Polyák László.

Mezőberény: Barabás – Somvári, Ramos, Tóth J., Lakatos – Molnár D., Buczkó, Zsíros, Szűcs G. – Burai K. (Adamik 69.perc), Stibán R. (Burai D. 57.perc). Játékosedző: Barabás István.

A 4. helyezett Rákóczi fogadta a 13. helyen álló Mezőberény csapatát. Már a 3. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Debreceni jobb oldali beadását Lövei fejelte az ötösről a bal alsó sarokba, 10.

A 29. percben eldőlt a mérkőzés. Baranyai bal oldali ívelt szabadrúgását Lövei fejjel csúsztatta a hálóba, 2–0.

A kétgólos vezetés túlságosan is megnyugtatta a hazai csapatot, a vendégek játékosa Lakatos a 15. és a 36. percben leadott távoli lövéssel veszélyeztette a hazaiak kapuját. A 37. percben Buczkó lépett ki a védők szorításából, de nagy helyzetben mellé lőtt. A másik oldalon a 42. percben Baranyai bal oldali beadását Pardi belsőzte 6 méterről fölé.

Nálunk a labda, és nálunk a 3 pont is (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrészben a berényiek mentek előre, de támadásaikban nem volt átütőerő. A mérkőzés derekán Debreceni percei következtek, a 64.percben egy csel után 17 méterről lőtt mellé, a 81. percben egyéni szóló után lőtt fölé.

A mérkőzés összképe alapján a Rákóczi megérdemelten tartotta otthon a három pontot és továbbra is őrzi 4. helyét a bajnokságban.

Polyák László: – Jobb így játszani, hogy mi rúgjuk az első gólt. Amennyiben helyzeteinket belőjük, még nagyobb örömet szerezhettünk volna lelkes szurkolóinknak.

Barabás István: – A gyorsan bekapott gól megzavart bennünket és nagyjából el is döntötte a mérkőzést.

Zámbó Sándor, egykori 33-szoros válogatott labdarúgó, kilencszeres magyar bajnok, az Újpesti Dózsa hajdani balszélsője is megnézte a meccset.
– Egy mezőberényi barátom invitálására tekintettem meg a mérkőzést, elsősorban a berényi focistákat figyeltem. Látok fantáziát a csapatban, bár van néhány poszt, ami erősítésre szorul. Az orosháziak kimondottan jó csapat benyomását keltették.

A Rákóczi Vasas november 11-én, vasárnap Méhkeréken lép pályára. A mérkőzés kezdési ideje: 13.30 óra. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.