- hirdetés -

A szocialisták tudatosan nem mentek emlékezni október 6-án, így tiltakoztak a Fidesz ellen.

Az október 19-i képviselő-testületi ülésen napirend előtti hozzászólásában Zalai Mihály Fideszes alpolgármester ismét megkérdezte az MSZP-s képviselőket, hogy miért nem voltak október 6-án koszorúzni a Kossuth-szobornál. Az ülésen akkor egyik szocialista képviselő sem szólalt meg, ám az ülés után Füvesi Sándor képviselő jelezte, szeretne reagálni.

– Zalai Mihály kocsmastílusával azért nem kívántunk foglalkozni az ülés elején, mert nekünk nem vele, hanem az orosháziakkal van megbeszélnivalónk. Az MSZP frakció véleménye, hogy azzal a Fidesszel nem kívánunk szívesen együtt mutatkozni, akik az elmúlt két évben egyre súlyosabb terheket raktak az emberek vállára és mindent lerombolnak az országban – mondta a képviselő.

Kiemelte, hogy Orosházán Kossuth Lajos emlékének méltó megünneplését továbbra is fontosnak tartják, az ezzel kapcsolatos álláspontjukat az elmúlt hónapokban kifejtették.
– Azok beszélnek Kossuth emlékéről, akik annak idején a Táncsics-szobrot elvitték oldalra, a Darvas-követ elvitték a főtérről, az iskolák neveit elvették, Kossuth Lajos nevét is leverték a Mezgé homlokzatáról és az épülő új főtéren sem találtak helyet a Kossuth-szobornak. Mi ezzel az egész eljárásmóddal nem értünk egyet, úgy fejeztük ki tiltakozásunkat, hogy nem voltunk jelen a koszorúzáson. Mi ezt a témát már lezártnak tekintettük, de mivel megszólítottak minket, így kívántunk reagálni – zárta rövid reagálását Füvesi Sándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.