- hirdetés -

Németh László karatésként próbálta ki a K1-et, és rögtön a dobogóra állhatott.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében szeptember 29-én Budo és küzdősport gálát rendeztek Budapesten a SYMA csarnokban, ahol a több mint 300 versenyző közül a legtöbben K1 versenyszámban indultak. A versenyen belügyi rendvédelmi dolgozók, katonák vehettek részt. Az orosházi tűzoltókat Németh László őrnagy képviselte, aki az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesületben edz, és Shihan Zsiga Zsolt tanítványa. Az orosházi tűzoltó a -67,5 kg súlycsoportban K1 versenyszámban indult, ahol felállhatott a dobogóra.

– Súlycsoportomban nyolcas tábláról indult a verseny, ahol rendőrökkel kerültem össze – mesélte élményeit Németh László. – A 4 közé jutásért az ellenfelemet az első menet vége előtt KO-val sikerült legyőznöm, itt nagyon el sem fáradtam. A döntőbe jutásért vívott meccsem eleje jól indult, kiegyensúlyozott volt a küzdelem. A menet végén az első leütésből még felálltam de a másodikból már sajnos nem tudtam, így harmadik lettem. A ringben jól éreztem magam, sokat segített, hogy edzőm végig mellettem volt – összegzett.

Németh László mesterével, Zsiga Zsolttal (b) és versenyzőtársával, Ifj. Zsiga Zsolttal (Fotó: egyesület)

Az orosházi sportoló kiemelte, idegen terep volt számára a K1, hiszen kyosként ritkán kesztyűznek. Németh László elmondta, külön öröm volt számára, hogy a 3. helyért járó díjat Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át, akivel a díjátadó után váltott néhány szót, és gratulált az eredményéhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.