- hirdetés -

Megújult a nyugdíjasok Töhötöm utcai székháza.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete 18. születésnapi ajándékának is tekinthetjük, hogy önkormányzati forrásból felújították a Töhötöm utcai székházukat. Az épületben havonta mintegy másfél ezer idős fordul meg: közösségi életet, jogi tanácsadást, egészségmegőrző ellátást kaphatnak a tagok és érdeklődők. A nyár folyamán jelentős felújítást végeztek az épületen, kívül-belül megszépült, amit az egyesület elnöke, dr. Násztor Sándor sajtótájékoztatón mutatott be.

Az önkormányzat mintegy 2,5 millió forintot szánt erre a célra, a munkaerőt a közmunka program keretében a Városüzemeltetési Zrt. biztosította, a takarítást már önkéntes munkával az egyesület nőtagjai vállalták. A beruházás során a tetőszerkezetet javították, a külső-belső festés újult meg, a nyílászárókat is mázolták, az elektromos hálózatot felülvizsgálták, a szükséges javításokat elvégezték. A nagy biliárd teremből két kisebb helyiséget alakítottak ki, az egyik a klubok foglalkozásainak helyszíne lett, a másik a biliárdterem maradt, amolyan kisebb közösségi térként. Megszüntették a beázásokat is.

A nagyterem felújítása még hátra van, de a terasz már szintén elkészült: lecserélték és bővítették a fedését, és egy amolyan táncparkettet is kialakítottak – kültéri burkolás révén. Dr. Násztor Sándor köszönetet mondott a városvezetésnek a segítségért, mint kiemelte, a város felemelkedéséért tevékenykedő korosztály megérdemel minden figyelmet ahhoz, hogy aktívan, tartalmasan tölthessék el mindennapjaikat a belvárosi épületben.

Az épületben működő közösségek: Egészségügyi Csoport, Merian, Olajbányász, Platán, AKG, Linamar, Üveggyári klubok, Üveggyári Nyugdíjasok Baráti Köre.

Az egyesületi elnök szerint működésükkel a határon átnyúló kapcsolatokat is ápolják, az utóbbi időben a romániai Köröskisjenővel alakult ki szoros barátságuk. Legközelebbi rendezvényüket október 2-án tartják az idősek világnapja kapcsán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.