- hirdetés -

A Szentesi úti temetőben a ravatalozó újult meg, a Corvin úti temetőben filagória épült.

Az Orosházi Evangélikus Egyházközség tulajdonában lévő Szentesi úti (Rákóczitelep) temetőben szerdán átadták a felújított ravatalozót. Az eseményen jelen volt Bartók László kivitelező, Hegedűs Imre műszaki ellenőr, Laczki János evangélikus lelkész, és Németh Béla az Evangélikus Egyházközség felügyelője. A felújítási munkálatok elvégzésére még áprilisban írtak ki pályázatot, a nyertes kivitelező augusztus 14-én kezdte meg a munkálatokat. A ravatalozó felújítása már régi kérése volt az itt élőknek, azonban eddig forráshiány miatt nem valósulhatott meg.

– A ravatalozó felújítását az egyházközség finanszírozta. Eddig sötét, zárt hely volt, ám a nyílászárók cseréjével, a korábbi egyszárnyas ajtó kétszárnyasra történő cseréjével nyitottabbá, világosabbá vált a ravatalozó. Mindemellett az épület külső-belső festése is megtörtént – emelte ki Németh Béla.

A szentetornyai Corvin úti temetőben évente 2-3 alkalommal van temetés, a búcsúztatás eddig mindig a szabadban történt. Ezt a hiányosságot pótolja a felépített filagória. Illemhely sem volt a temetőben, ezt is építettek. Mindkettőt ugyancsak szerdán adták át.

– A munkálatok itt is augusztus 14-én kezdődtek, szintén Bartók László építési vállalkozó volt a kivitelező. A temető takarítása is folyamatban van, pénteken lesz egy temetés, addigra teljesen rendezett körülmények várják majd a gyászolókat – tájékoztatott Németh Béla.

Laczki János evangélikus lelkész köszönetet mondott az egyházközségnek a támogatásért, hiszen saját forrásból ezt nem tudták volna megvalósítani. A két temetőben a beruházás mintegy 1 millió forintba került. Az egyházközség finanszírozásával újul meg az Alvégi temető ravatalozója is, a munkálatok már zajlanak. A tervek és lehetőségek szerint jövőre a Felvégi temető ravatalozóját újítják fel.

Az átadás apropóján Laczki János lelkész kiemelte, fontos, hogy a 25 éve lejárt sírhelyeket a hozzátartozók újraváltsák. Ennek részleteiről a gondnokságokon érdeklődhetnek az elhunyt családtagjai. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.