- hirdetés -

Egy egyszerű fakereszt, rajta egy név és két évszám – az Alvégi temető 31. parcellája a végső nyughelye mindazoknak, akik valamilyen okból köztemetés keretében búcsúztak földi életüktől, azaz Orosháza Város Önkormányzata jogszabályból eredő kötelezettség útján vállalta a temetéssel kapcsolatos ügyintézést és költségeket.

A város most a parcella rendezésére készül, az Orosházi Evangélikus Egyházközséggel együttműködve végzik el a teljes körű rehabilitációt. A munkálatok során eltávolítják a nehezen gondozható, felesleges növényzetet, kiegyenlítik a talajt, gyepfelületet alakítanak ki, továbbá az elhasználódott, sokszor olvashatatlanná váló, vagy már törött fakeresztek helyére önkormányzati forrásból egységes megjelenésű, kőből készült sírjelek kerülnek. A munkálatokat a Mindenszentek és halottak napja utáni időszakban kezdik el – az időjárás függvényében.

A kegyeleti jogok tiszteletben tartása mellett rendezik tehát a 31-es parcellát, hogy szebb és méltóbb nyughelye legyen a köztemetésben részesült Orosházán elhunytaknak. Akinek érintettség okán információra van szüksége a várható változásról, tájékoztatásért az Evangélikus Lelkészi Hivatalhoz vagy a polgármesteri hivatal városfejlesztési és településüzemeltetési osztályához fordulhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.