- hirdetés -

A Liszt Ferenc művészeti iskola új igazgatója innovatív, tehetséggondozó munkát ígér.

Az augusztusi testületi ülésen kapott megbízást Kőszegi-Németh József arra, hogy vezesse az orosházi művészeti iskolát.

Kőszegi-Németh József 1982-ben zeneiskolai, szolfézs és általános iskolai énektanár diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Főiskola Debreceni Tagozatán. 1987-ben énekművészi diplomát, 2006-ban közoktatás vezető és pedagógus szakirányú végzettséget kapott. Pedagógus pályáját 1981-ben a pocsaji általános iskolában kezdte, mint énektanár.

Kőszegi-Németh József

1986-tól énekmesteri és magánénekesi tevékenységet folytatott. 1991-től a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és Kollégium énektanára, 2004-től tanszékvezetője. 2007-től a Váci Mihály Általános Iskola igazgatója lett. Pedagógusi tevékenysége mellett énekművészként szerepelt, szakmai munkáját különféle díjakkal ismerték el.

– Operaénekesként, művésztanárként abban a szerencsében volt részem, hogy a világ számos országába elutazhattam Mexikótól a Fülöp-szigetekig és képviselhettem a méltán híres magyar művészetoktatást. Pedagógusként az így szerzett tapasztalataimat hasznosíthattam, melynek eredményeképpen több tanítványom is országos sikereket ért el. Iskolaigazgatóként arra törekedtem, hogy a rám bízott intézmény megőrizze a magyar oktatás korábbi értékeit, de nyissunk a XXI. század igényei felé is, új kommunikációval, technikával, reklámmal, mert ezen keresztül lehet megszólítani a ma ifjúságát – hangsúlyozta Kőszegi-Németh József. – Orosházán szeretném folytatni azt az innovatív munkát, mely által itt is sok tehetséges gyermeket tudunk felfedezni és művészetkedvelő, alkotó boldog emberré nevelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.