- hirdetés -

A következő állomás a franciaországi Saint Igny de Vers lesz, ahol ismét kemény csaták várhatók.

Nem volt egyszerű a csapat felkészülése a csehországi megmérettetésre. A magyar futamon elszenvedett, súlyos pontvesztésbe kerülő technikai probléma miatt pár nap alatt kellett romjaiból feléleszteni a Skoda Fabiát. A cél természetesen adott volt, hiszen a bajnokság még nyitott.

Az Európa-bajnok Kárai Tamás Nyirád előtt még hat ponttal vezette az összesítést, a már említett technikai balszerencse miatt a kilencedik helyért járó nyolc ponttal térhetett haza. Ennek ismeretében a hat pontos előny hat pontos hátránnyá változott a cseh futam előtt, ráadásul Prerov egy nagyon kemény, technikás pálya – tudtuk meg az orosházi versenyzőtől.

Az eredményhirdetés pillanatai

– Nyirád után gyorsan fel kellett állnunk a csalódottságunkból, hiszen a Fabia szívét, a motort kellett életre keltenünk. Három napunk volt a felkészülésre. Az autó összeállítása mellett nagyon fontos volt, hogy én ki tudjam kapcsolni a külvilágot és csak a versenyzésre koncentráljak. Prerov egy nagyon kemény, technikás pálya. Egy nagyobb és egy kisebb ugrató mellett több igen kockázatos kanyarkombináció van. Ezen a pályán sokkal jobban oda kell figyelünk a futómű-beállításokra és a Skoda viselkedésére. Az időeredmények már az első előfutam alapján biztatóak voltak. 16 másodperc előnyöm volt az összesített idő alapján a második helyen álló Korshunovhoz képest. A második nap az éjszakai eső miatt teljesen más talajú pályán zajlott. Sokan csúszkáltak, de én a saját tempóban hagytam magam mögött a mezőnyt. A döntőben a pole pozícióból rajtoltam. Nem számítottam sétakocsikázásra és nem is volt az. Fejfar az ötödik helyről rajtolt, de az első kör végén már a második volt. Kemény tempót autóztunk egészen a leintésig, de nagyon figyeltem, hogy sehol ne tudjon elmenni mellettem. Az a lényeg, hogy megnyertük a versenyt, és ez a célom a francia és az olasz futamokon is – mondta Kárai Tomi.

A következő állomás tehát a franciaországi Saint Igny de Vers lesz, ahol ismét kemény csaták várhatók. A felkészülés miatt a Kárai Motorsport kihagyja a hétvégi Greinbach-ban megrendezendő rallycross futamot.

Európa-bajnokság állása hét futam után:

1. Václav Fejfar (CZE) Skoda Fabia 107 pont
2. Kárai Tamás (HUN) Skoda Fabia 104 pont
3. Valentin Korshunov (RUS) Ford Focus 82 pont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.