- hirdetés -

A Művészeti iskola Gyermek Fúvószenekara Nívódíjat kapott a ZENIT-en.

A Békéscsabai Kulturális Központ ebben az évben huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Zenei Ifjúsági Találkozót és Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt, a ZENIT-et. A számos zenekedvelőt vonzó rendezvénysorozat keretében színvonalas produkciókkal érkező fúvószenekarok, mazsorett- és tánccsoportok szórakoztatták a közönséget a Csaba Center előtti rendezvénytéren. A két versenynap alatt 8 fúvószenekari csoportot láthatott-hallhatott a közönség, az eredményhirdetés az augusztus 20-ai rendezvénysorozat részeként rendezett gálán volt.

A Nívódíjas Gyermek Fúvószenekar (Fotó: Művészeti iskola)

Az orosházi együttes augusztus 18-án este játszotta a versenyprogramját. A neves, szakértő zsűri nagyra értékelte a formáció biztos, tiszta intonációját, a hiánytalan, egységes akkord játékát, a műsorválasztást és a rézfúvósok szép, ízléses hangképzését. A zsűri mindezek figyelembe vételével az igényes, kulturált hangzásért a zenekart Nívódíjjal ismerte el.

– A művészeti iskolában 2009-ben azzal a céllal alakult meg a Gyermek fúvószenekar, hogy összefogja az iskola fúvós és ütős tanulóit illetve népszerűsítse a fúvószenét, másrészt, hogy új impulzusokat adjon az orosházi fúvós életnek– mondta Debreczeni Örs karmester. – Aki tisztában van a mai fúvós zenei elvárásokkal, az tudja, hogy elengedhetetlenül fontos a gyerekkori gondos, kiegyensúlyozott zenei alapozás, előkészítés. Több évtizedes tapasztalat, hogy ott működik minőségi felnőtt fúvószenekar, ahol az életkori sajátosságokat figyelembe véve, a fokozatosság elvét betartva és a szakmai alapvetőségek megtartásával történik a társas zenélésre való nevelés- emelte ki a szakember.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.