- hirdetés -

Több mint 800 féle vas terméket forgalmaz a város legnagyobb barkács áruháza, amely folyamatosan fejleszt és bővíti árukészletét.

A város szélén, a Török Ignác utcán 21 évvel ezelőtt megnyílt egy telephely, ami vasanyagot forgalmazott. Az eltelt több mint két évtized alatt a vas mellé még rengeteg termék érkezett és mára egy kisebb barkács áruházat épített fel a Vasex Kft. A jelenleg közel 20 ezer termék között azonban még most is a vasanyag az egyik legkeresettebb.

– Több mint 800 féle vas terméket forgalmazunk a szögvastól a drótig. A közel 27 millió forint értékű készlet állandóan rendelkezésre áll, ami 135 tonnát nyomna, ha egybe raknánk – érzékelteti a mennyiséget Kiss Attila, a vas részleg vezetője.

A cégnél a vasanyagokat több kategóriába sorolják. A meleghengerelt anyagokhoz tartoznak a lemezek, gerendák, szögvasak, a szálanyagokhoz a zártszelvények, csövek, de vannak drótok, kerítéselemek, gépfonatok is. A nemesacéloknál is egyre jobban bővül a termékpaletta saválló és rozsdamentes anyagokkal. Elsősorban olyan termékekkel nyitnak a nemesanyagok kategóriájában, amit az esztergályosok keresnek.
– Ha valaki otthonában szeretne felújítani, bővíteni, raktárról azonnal kiszolgáljuk. Ha éppen nincsen készleten olyan termék, amit a vevő rendel, azt 3-5 nap alatt beszerezzük. Ha pedig valaki nagy tételben rendel, annak nagyjából 1 hét alatt szintén tudunk szállítani – mondja Kiss Attila.

Megérkezett a rendelt vasanyag a Vasex telephelyére (Fotó: Rajki Judit)

Az vasárukészlet 95 %-át fedett helyen tárolják, hiszen fontos, hogy az időjárásnak ne legyenek kitéve a termékek. Az egyik új fejlesztés keretében pedig nemrégiben egy 50 m2-es tárolót építettek a nemes- és finomanyagoknak.

Az elmúlt években jellemzőn a nagyobb cégek vásároltak fémipari termékeket. Azonban ez az utóbbi hónapokban változott.
– Eddig főleg a nagyobb a beruházásokhoz vettek jelentősebb mennyiségben vasanyagot, azonban a rosszabb gazdasági helyzet okán ezek visszaszorulásával egyre jobban előtérbe kerülnek a lakossági vásárlók. Most már ők teszik ki vevőink többségét mennyiségben és árbevételben egyaránt, ezért a lakossági szegmest erősítjük. A tervek szerint a nemesacélokban további bővülés várható, emellett a kerítéselemek terén a hagyományos anyagok mellett megjelennek a különlegességek is – mondta Kiss Attila.

A Vasex Kft Orosházán belül jelképes 1000 forintért viszi házhoz a nála vásárolt azon termékeket, amit egy személyautóval nem lehet szállítani. A házhozszállítás természetesen vidékre is működik, ennek díja a távolságtól függő összeg.

(x)

VASEX KFT
Orosháza, Török Ignác utca 40-42.
Telefon: 06 68/512-200; +36 30/475-1200
web: www.vasex.hu
Facebook: www.facebook.com/vasexkft

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.