- hirdetés -

Újabb ütemhez érkezett a járdaprogram – a szentetornyai óvoda előtt már elkészült a munka, a Hóvirág utcában javában dolgoznak a közmunkások.

Idén 22 millió forintból végeznek járdaépítési és felújítási munkálatokat Orosházán –  erről korábban itt írtunk. Szeptember végéig összesen 4 km hosszúságú szakaszt újítanak fel nyolc ütemben a Start munkaprogram keretében. A mostani ütemben 300 m2 járda építésére, felújítására kerül sor. A közmunkások jelenleg a Hóvirág utcában dolgoznak.

– A Liget büféig a volt betonkeverő telep mellett 230 méter hosszan új járdaszakasz épül a Start munkaprogram keretében. Teljesen új nyomvonalon építünk járdát, figyelembe véve a jövőre induló szennyvízprogramot is – tudtuk meg Mák Szabolcstól, a Start munkaprogram koordinátorától. Két-három hét múlva készül el a Hóvirágon az új járda, aminek szükségességét korábban sokan jelezték Horváth József képviselő felé is.

A Kupa vezér utcán dolgoznak a közmunkások

– Régi igény teljesül a járdaépítéssel, hiszen forgalmas az utca, Szentetornya, Rákóczitelep felől sok gyalogos és kerékpáros jár ezen az úton, a Vásárhelyi úti nagy üzletekbe. Jó lenne még az autóforduló kibővítése, esetleg feltöltése, hiszen a télen, kora tavasszal gyakorta elakad itt a kukásautó – mondta el az 5-ös körzet képviselője, aki reméli, a Csengeri utcán az egyenetlen járólapok javítása is belefér még a közmunkaprogramba.

Szentetornyán is dolgoznak a közmunkások: a Justh Zsigmond utcán a rossz járdaszakaszokat cserélik ki, a gyalogos közlekedést akadályozó, belelógó növényzetet visszavágják, a Mátyás király utcán, az óvoda előtt pedig már el is készültek a járdaépítéssel.

– A Mátyás király utcában nagyon rossz volt a járda, főként a saroktól az óvodáig. Az új járda elkészült, biztonsággal közlekedhetnek szeptembertől az óvodások és szüleik – emelte ki Rucz József képviselő. – A Kupa vezér utcán a közmunkások letakarítják a lakatlan házak, üres telkek előtti a járdára nőtt gazt, bajos volt már erre a gyalogos közlekedés. Szentetornyán a járdák estében jelentős javulás tapasztalható, de természetesen akad még munka ezen a téren – tette hozzá a 10-es körzet képviselője.

A következő időszakban többek között az Erdő és a Hosszú utcán, illetve a Szentesi út végén dolgoznak majd a közmunkások és a belvárosban a DM előtti parkolónál a szegélyt is betonozzák majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.