- hirdetés -

Múlt pénteken Jon Lord Emlékestet tartott az Orosházi Rock Klub.

Jon Lord a világhírű angol billentyűs 2012. július 16-án életének 71. évében hunyt el. Lord pályafutása komolyzenei tanulmányokkal kezdődött, majd a hatvanas évektől kezdve érdeklődése fokozatosan a rockzene felé irányult, és meghatározó billentyűse lett olyan zenekaroknak, mint az Artwoods, a Roundabout. Később egyik alapítója lett a Deep Purple együttesnek, és a nem kevésbé híres Whitesnake zenekarban is dolgozott. A 2000-es évektől kezdve szólóban készítette kiváló, a komolyzenéhez is közelálló lemezeit, gyakran szimfónikus nagyzenekarok közreműködésével. Személyében a könnyűzenei élet egy nagy egyéniséget vesztett.

John Lordra emlékeztek (Fotó: Orosházi Rock Klub)

Az összejövetelen a klubtagok gyertyát gyújtottak Lord emlékére, majd levetíttettek egy szédületes Lord és barátai blues koncertet. Az emlékestet megtisztelte a budapesti Radics Béla Emléktársaság elnöke László András is, aki elismerően szólt az orosházi klub eddigi tevékenységéről.

A heti program is filmvetítés lesz, augusztus 3-án, pénteken 18 órától a „Dal ugyanaz marad” című mozifilmet nézik meg a rock klubosok. A film a Led Zeppelin 1973-as nagyszerű koncertjét eleveníti fel. A belépés ingyenes, nem csak klubtagoknak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.