- hirdetés -

Sajnos nem sikerült hibátlan gyakorlatokat bemutatnia az orosházi tornásznak, így Dorina sem egyéni összetettben, sem ugrásban nem juthat döntőbe a londoni olimpián.

Böczögő Dorina összességében jó produkciókat mutatott be a londoni olimpia női tornászversenyének vasárnapi selejtezőjében, de szinte minden szeren elkövetett kisebb-nagyobb hibákat.

A Békéscsabai TC 20 esztendős sportolója gerendán kezdett, gyakorlatára – amely két komolyabb bizonytalansággal együtt közepesre sikeredett – 11,600 pontot kapott. Ezután talajon volt érdekelt, produkcióját látványosan és energikusan mutatta be, egy alkalommal azonban kilépett, így a bírák 13,166 ponttal jutalmazták.

Dorina az ugrás közben (MTI fotó: Kovács Tamás)

A négy évvel ezelőtti pekingi játékokon ugrásban 12. Böczögő ebben a számban ezúttal nagyot rontott, első nekifutásra a leugráskor komoly hibát követett el, bár talpra érkezett, fenékre huppant, így a második gyakorlatánál javítani kényszerült. Utóbbi már sokkal szebben sikerült, végül 12,916 pontot kapott.

A békéscsabai tornász felemás korláton aztán szép bemutatót tartott, a legkevesebb és a legcsekélyebb mértékű hibákat ezen a szeren követte el, gyakorlata a bírák szerint 13.200 pontot ért.

– A gerenda előtt nagyon izgultam, már a várakozásnál bestresszeltem, de igazából nem tudom az okát – idézte Böczögőt a magyar szövetség (MATSZ) közleménye. – Ez látszott is a gyakorlaton, nem sikerült túl jól. A talajjal elégedett vagyok és a felemáskorláttal is, de az ugrás teljesen elment, ugyanígy volt az Eb-n is. El vagyok keseredve, mert az lett volna a célom, hogy négy hibátlan gyakorlatot mutassak be, helyette kettő sikerült. Négy éve Pekingben kevesebbet rontottam.

Petrovszky Pál, Böczögő edzője elkeseredésének adott hangot a MATSZ közleményében:
– A gerenda előtt rettentően izgult Dodó, szinte oxigén nélkül ment fel, ez látszott is a gyakorlatán. A talaj és a korlát jól sikerült, az ugrás viszont katasztrófa volt. El vagyok keseredve, úgy érzem, fejben nem tudott igazából teljesíteni.

Dorina korábban azt nyilatkozta az OrosCafénak, hogy az olimpián az egyéni összetett 24-es döntőbe szeretne bejutni. Sajnos ez nem sikerült neki. A négy szeren és összetettben is olyan pontszámot ért el, amely alapján – a harmadik csoport eredményeit beszámolva – biztos, hogy szerenként nem jut a legjobb nyolc, összetettben pedig a 24 közé.

Dorina összetettben a 49. helyen zárt a londoni olimpián, ezzel befejezte szereplését, 50,599 pontot kapott összesítésben a négy szeren.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.