- hirdetés -

Mintegy 2 millió forint hiányzott az ASE Orosházának, hogy elindítsa a csapatot az Extra ligában, így marad az alacsonyabb osztály. Az utánpótlás megmaradt, bíznak a visszajutásban.

Korábban már írtunk arról, hogy anyagi nehézségek miatt nem biztos az orosházi ping-pong csapat indulása a legmagasabb osztályban. Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza elnöksége a nevezési határidő lejárta előtt ülésezett, ahol napirendre került a 2012/2013 évi csapatbajnokság nevezésének kérdése. A döntésről Bogdánffy Csaba vezetőedző tájékoztatta az OrosCafé.hu-t.

− Mivel a város képviselő- testületének legutóbbi ülésén nem született támogató döntés az EXTRA Liga indulással kapcsolatos finanszírozás kérdésében – két millió forint hiányzott az induláshoz − és további szponzorokat sem sikerült a csapat mellé állítani, egyhangú döntés született, mely alapján a hazai asztalitenisz élet egyik meghatározó bázisa nem nevezte csapatát az EXTRA Liga küzdelmeire. Az elnökség viszont, látva a szakmai vezetés és a sportolók erőfeszítéseit és az ehhez kapcsolódó eredményeket úgy határozott, hogy két csapatot nevez az új bajnokságba, így városunkat egy NB.I. „A” és egy NB.I. „B” osztályú együttes képviseli a következő szezonban- mondta el Bogdánffy Csaba.

A saját nevelésű sportolókon kívül − akik között csak két felnőtt korosztályú található Szabó Mariann és Fórizs Dorottya személyében − csupán a serdülő ranglista hetedik helyezettjével Czvalinga Dórával (Cegléd) bővül a játékoskeret. A vezetőedző szerint ez a felállás magában rejti azt a lehetőséget, hogy egy-két év rutinszerzés után saját erőből lehet újra legmagasabb osztályú együttese az asztalitenisz sportágnak.

− A vezetés bízik abban, hogy a városi költségvetés félévi eredményeinek birtokában lesz lehetőség a sporttámogatási keret olyan mérvű bővítésére, amely biztosítja a két csapat zökkenőmentes versenyeztetését – fogalmazott Bogdánffy Csaba.

A játékosok a szakvezetés irányításával napi két edzéssel megkezdték az edzéseket, ahol a tiszta felkészülés alatt csak kondicionáló munka lesz, majd a vegyes felkészülés során a jövő héttől foghatnak először ütőt a kezükbe. A versenyidőszakot megelőzően augusztus utolsó hetében állnak vissza a bajnoki ritmusnak megfelelő napi egy edzésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.