- hirdetés -

45 nehéz körülmények között élő gyermeket lát vendégül az Orosházi Rotary Klub Gellértegyházán.

A második alkalommal szervezett tábor július 9-én kezdődött és július 13-áig tart. Az Orosházi Rotary Klub 45 nehéz körülmények között élő, jó tanuló gyermeket lát vendégül, akik a város általános iskoláiban tanulnak. Kiválasztásukban az osztályfőnökök mellett a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete is segített. A tábor ingyenes, sőt gondoskodnak a gyermekek étkeztetéséről is. Reggel érkeznek és délután négyig tartózkodnak Gellértegyházán.

Íjászkodnak a gyerekek a táborban (Fotó: Rajki Judit)

– A diákok számára sokrétű és színes programot állítottunk össze. Kézműves foglalkozások, agyagozás, csúzli készítés, karikás ostorozás és rovásírás mellett gyalogtúra, a felállított medencében fürdőzés, közös sütés-főzés is szerepel a programpalettán. A gyerekek közül többeknek a nyári szünet alatt ez a tábor jelenti az egyetlen nyaralást. Az élményszerzés mellett sokat tanulnak is, például a gyalogtúrán a gyógynövényekről, madarakról gyarapíthatták ismereteiket- emelte ki Polyák János, az Orosházi Rotary Club elnöke.

A tábort a Rotary Klub februárban rendezett jótékonysági báljának bevételéből finanszírozza, valamint számos orosházi támogató is hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az öt nap alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.