- hirdetés -

Orosházi fotós képeit állították ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.

Kedden nyílt meg a minisztérium épületében a KIM Szalon: a fotókiállítás négy fiatal fotós tematikus képeit mutatja be, közöttük van Palcsek István is. Az orosházi természetfotós neve nem ismeretlen már a helyi közönség előtt, hitvallásáról, mely szerint a természetfotózás öröm és életforma itt írtunk. De nem csak Orosházán ismerik a Magyar Természetfotósok Szövetségének és a Nicolas Müller Klub tagjának munkáit, tavaly például ezüstérmes lett egy országos pályázaton, most pedig a közigazgatási tárca épületében rendezett Madártávlatból című kiállításon is bemutatkozik nyolc fotóval.

Palcsek István (b) és Navracsics Tibor (j) (Fotó: kormany.hu - Árvai Károly)

A megnyitó ünnepségen Navracsics Tibor miniszter felidézte: az első KIM Szalon még 2011 elején indult útjára, azóta féléves váltásokban ez a harmadik alkalom, hogy a minisztérium falait fiatal művészek alkotásaival díszítik. A KIM Szalon célja, hogy a tehetséges képzőművészeknek bemutatkozási lehetőséget adjon az ide látogató magyar és külföldi tárgyalópartnerek, delegációk előtt.

Palcsek István fotói mellett Kis Dávid, Nehézy László és Somogyi Márk fotóművészek természetfotóit mutatja be a tárlat. Somogyi Márk ajánlotta a szervezőknek Palcsek Istvánt, a két fotós egymás munkáit már jól ismerte, a keddi megnyitó rendezvényen pedig személyesen is megismerkedhettek egymással. Az orosházi fotós az OrosCafénak elmondta, örömteli, de nagy meglepetés volt számára a felkérés, nem gondolta volna ugyanis, hogy ismeretlenül, csupán a képei alapján meghívják egy ilyen tárlatra.

A fotós honlapjáért klikkelj ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.